Äntligen hemma levererar

IMG_6218.JPG

IMG_6217.JPG
När jag la ut dessa bilderna i helgen så fick jag frågan vad de heter. Tydligen heter de inte smällblommor, förvånande. Haha
Igår tittade jag på veckans Äntligen Hemma och döm om min förvåning när de pratade om smällblommorna där. Tydligen är det en vanlig blomma att ha i sin trädgård (!!!) men om man har en blöt jord, bor vid en bäck eller en damm så sprider de sig som ogräs. Ja det förklarar ju varför jag har sett på dem som ogräs då de växer längs bäcken hemmavid.
Jättebalsamin heter blomma och jag tackar Äntligen Hemma för att besvara frågan som skickades lös i cybervärlden. (Nä jag tror inte att Äntligen Hemma läser min blogg men hej låt en kvinna drömma)

4 kommentarer

  1. Här kallas dom för sprättiväg blomma ! På vår strand har vi enorma mängder av dom och dom är som ogräs ,..men litw vackra när dom blommor .
    kram !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.