Att skriva

Jag har sådan lust för att skriva. Jag vill bara sätta mig ner vid datorn och skriva mycket och länge. Men jag vet inte vad jag vill skriva, jag vill bara skriva liksom. Säg nu inte att jag ska skriva en roman för det kan jag inte. Tro mig, jag har försökt. Minns fortfarande när vi skulle skriva en saga i högstadiet och jag började skriva om en gaffel som gav sig ut på äventyr. Det blev aldrig någon saga och det jag skrev hade verkligen inte någon röd tråd. haha

Dags att deklarerar, del 4

Igår skrev jag samman ett dokument på jobbet och jag älskar det! Tror att det är något av det jag saknar mest från när jag arbetade på SKV, att skriva. Jag älskar att skriva minnesanteckningar, sammanställa lathundar, information osv. Det är så himla roligt. Att skriva faktatexter. Ibland funderar jag på att börja plugga bara för att ha något att skriva ihop. Men jag vet inte vad jag skulle plugga.

På SKV skrev jag ju förfrågningar, övervägande och beslut dagarna i ända. Jag borde kanske jobba med att skriva information på någon hemsida? Vad utbildar man sig till då? Måste man utbilda sig? Jag har tusen frågor känner jag. Får nog kolla lite närmre på det.

Jag är fylld av oro

Det är nog därför som jag också tycker att det är kul att skriva CV och personligt brev. Det har aldrig varit problem för mig eller att gå på anställningsintervju. Mitt problem har nog varit att jag inte har varit tillräckligt kvalificerad för jobben som jag har sökt. Tänk på det alla ni som ska göra gymnasieval, ta en teoretisk linje för det är lättare att komma in på en yrkeslinje senare än tvärtom.

Min blogg

Det är nog också därför som jag är så glad i min blogg. Här får jag skriva och här kan jag dela mina foto. Egentligen tycker jag inte att jag är tillräckligt bra på något av det men det spelar ingen roll för här är det jag som bestämmer. Så här är det fritt för mig att skriva vad jag vill, hur jag vill och när jag vill. Om jag vill informera er om något särskilt som när jag gjorde inlägg om deklarationsfrågor 2016 så kan jag göra det.

Midsommarafton med skratt och dans

Här delar jag mina foto, foto som jag gillar av någon anledning. Jag behöver inte ens förklara varför jag gillar fotot. Jag kan bara dela. Det är en skön känsla faktiskt.

Jag avundas alla ni som kan skriva romaner, alla ni vars fingrar har något att säga när de flyger fram över tangentbordet. En dag kanske jag också hittar vad mina fingrar har att säga. Tills dess får fingrarna fortsätta att flyga fram över tangentbordet för att berätta om mina dagar för er här på bloggen.

12 kommentarer

  1. Visst är det underbart att vi har våra bloggar där vi kan skriva vad vi vill!?!? Du får kanske börja brevväxla så att du får skriva ännu mer 😀 Eller så finns det kanske mindre företag i din närhet som inte har så bra informativa texter på sina hemsidor, där kan du kanske erbjuda dina tjänster? 🙂 Och blogga på, om vad som helst! Ibland tycker jag att det är skönt att hitta sådana där listor med tips på vad man kan blogga om. Då kan man låta texten flyta på bara och skriva om ett barndomsminne eller ett drömresemål osv.

  2. När jag var liten skrev jag jättemycket och var duktig på det också. Någonstans har jag tappat det på vägen tyvärr. Tycker det är lika roligt, men är inte lika bra på det.

    • Jag har aldrig varit bra på det men sedan var jag tvungen att få fram det när jag började jobba och fick skriva rapporter, på SKV så blev det ännu viktigare att jag fick fram det. Kanske därför som jag är bäst på informativa texter.

  3. Skrivandet är verkligen något som skapar vällust. Finns oerhört många typer av skrivande och jag tänker att skriva för skrivandets skull kan vara riktigt roligt. Just bloggskrivande är skönt då det saknar mallar och man kan skriva precis vad man vill. Jag tror att om man har en riktigt bra idé till en berättelse så börja i ett mindre format. Skriv en kort novell. Jag har aldrig klarat det då jag alltid skriver för mycket, men det kan vara ett sätt att hitta den röda tråden om man kan göra det i liten skala.

  4. Jag har också sådan lust att skriva och vill blogga varje dag, men när jag sätter mig får jag på något sätt skrivhäfta. Dels för man måste ju skriva på ett visst vis anser vissa för det ska bli bra och då krampar det sig för mig.

    • Ja det där att det ska bli ett bra flöde enligt bloggverktygen kan ställa till det för mig också. Jag har börjat tänka på det en hel del men inte i alla texter. Ibland skriver jag för att det ska kännas bra för mig och då kan jag inte tänka på ngt annat än hur det känns för mig.

  5. Insåg att personligt brev är lättare att skriva nu när jag har arbetslivserfarenhet och vet vad jag brinner extra för i arbetet 😅

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.