Att vinna 790 miljoner kronor

Det är absurt att vinna 790 miljoner kronor. Det är snuskigt mycket pengar faktiskt. Vad gör man när man vinner så mycket pengar?

Jag och Marie hade den diskussionen igår när vi körde in till jobbet igår. Det är Eurojackpot som har hade den otroliga jackpoten. Marie och jag var ganska överens om vad vi skulle göra. Vi skulle bara göra sånt som föll oss in för dagen. Ja givetvis så hade vi gjort det “vanliga” man tänker dvs skänkt till nära och kära men sen då?

Marie och hennes man har sin plan klar eller hennes man har planen klar. Det var boende på lite olika ställen i världen och mycket resande.

Jag och Kärleken har också pratat en del om vad vi skulle gjort om vi vann en jackpot. Jag tror dock att alla som vinner mycket pengar hade haft en period av shopping streak, olika långa för alla dock. Men sen då? Sen när man har gjort allt som man vill göra, vad händer då? När det nya boendet är fixat, när dom nya bilarna är köpta, när garderoben är uppdaterad, när resorna är gjorda och allt annat som man vill göra. Vad händer då? Hade jag förändrats som människa? Hade mina värderingar förändrats för att pengar aldrig skulle vara ett problem mer, aldrig behöver spara till något eller känna att man unnar sig något onödigt trots prislappen? Att inte behöva drömma om något längre för det fanns alltid pengar och tid till genomföra allt som önskas göra.

Hade jag blivit en kvinna som ägnade sig åt shopping, luncher på stan, drinkar på kvällarna och stora fester? Det ligger helt klart för mig, jag ser det som himla kul och trevligt. Shoppa är himla kul (ja jag vet fruktansvärt dåligt för miljön)! Ansiktsbehandlingar, manikyrer, smink, kläder osv. Men varje dag? Nja jag tror faktiskt inte det.

Beyond Borders

Har ni sett filmen Beyond Borders? Det har jag, flera gånger. Den filmen får mig alltid att vilja sälja allt jag äger och bara ägna mig åt välgörenhet på plats. Hade det blivit mitt nya liv om jag vann absurt mycket pengar?

Tänk då att ha enorma ekonomiska möjligheter att kunna hjälpa till, jag hade kunnat lägga all min tid, energi och pengar på att hjälpa till. Fast mitt lilla kaninhjärta hade fullständigt gått sönder för inte ens 790 miljoner kronor hade kunnat hindra barn att dö.

Om pengar inte vore ett problem

Många livsstilscoacher ställer frågan “om pengar inte vore ett problem vad hade du gjort då?” och jag har aldrig kunnat svara på den. Vad hade jag gjort om jag inte behövde tänka på pengar, om pengar inte höll mig tillbaka (eller brist på pengar rättare sagt). Det enda jag kan komma på är att jag inte hade jobbat. Jag gillar mitt jobb och jag har de bästa kollegorna. Fast jag gillar ju mitt liv mer än jobbet och kollegorna kan man ju fortsätta ha kontakt med. Men vad hade jag gjort med all min fritid?

Det enda jag kan komma på är att jag hade gått kurser i fotografering och redigering. Jag hade jobbat, nä jag hade inte jobbat med det men jag hade ägnat mig åt mer fotografering. Och givetvis hade jag läst mycket mer än vad jag gör idag. Men om det hade blivit tråkigt då? Hade det ens blivit tråkigt?

Hade jag sagt nej till en vinst på snuskigt mycket pengar? Nä så klart inte! Är det troligt att när jag kommer vinna? Nä verkligen inte, jag spelar ju inte ens. Haha

Vad hade du gjort om du hade vunnit absurt mycket pengar?

18 kommentarer

 1. Jag hade stannat hemma, med gott samvete!
  Nu är ju mitt drömcafe förstört (omgjort till vikingaby)så kan jag inte öppna det, men skulle ordna med boende till barnen och gubben och mig. Sedan skulle jag göra en resa för att se valar och späckhuggare i sitt rätta habitat. Sedan får vi se.
  Chansen är ju dock lika stor som för dig. Spelar inte heller..

  • Haha ja det är rätt liten chans att vinna när vi inte ens spelar. 😛

   Oh just det ja ditt drömcafé, det hade varit perfekt för dig att driva ett litet café. Ser det framför mig! Ge inte upp den drömmen Frida!

   Häftigt att se valar och späckhuggare i sitt rätta habitat!

 2. Säga upp mig omedelbart (inte för att jag har ett dåligt/tråkigt jobb men jag känner mig liksom färdigjobbad), renovera huset klart, köpa ett hus i fjällen. Resa. Plugga. Skaffa en hund till.

  Och ja, köpa en ny garderob. Hatar att shoppa men kanske blir lättare/roligare om man inte behöver kolla prislappen.

  Kanske dags att börja spela… 😜

  • Nä det är inte lönt, 753 miljoner gick till en lycklig vinnare någonstans i EU. Vi är för sent ute och får helt enkelt fortsätta att jobba. Trist men så är det. 😛 Jag är också färdigjobbad, har så mkt annat jag skulle kunna göra istället. Som dig t.ex. plugga.

   Jag älskar ju att shoppa oavsett vad det är eller nä det är rätt tråkigt att shoppa verktyg och annat sånt som behövs om man ska renovera som t.ex. rör och skruvar.

 3. Jag hade köpt exakt den husbil jag drömt om, sålt huset och flyttat in i husbilen. Tagit en låååång resa med de jag tycker om, typ en kryssning jorden runt. Men det viktigaste är att jag drömt om att starta en fond, som föräldrar till barn med bokstavsdiagnoser skulle kunna söka pengar ur. Och en annan fond för föräldrar som vill vara hemma på heltid med sina små barn. Att starta fonderna och kanske kunna underlätta för någon, skulle betyda allt!

 4. Jag hade sagt upp mig och ägnat mig åt att skriva på heltid. Sen hade vi flyttat till något större och jag hade nog öppnat upp ett jourhem för katter och hundar 😊

 5. jag tror att en sådan jättevinst skulle tillföra mig mer problem än nöje, möjligen är jag en person som inte passar att vara rik, jag skulle få väldigt dåligt samvete över att ha så mycket pengar när det finns folk som svälter, fryser, är utsatta för krig mm..men visst så mycket pengar skulle kunna hjälpa många, men det skulle vara väldigt svårt att veta hur pengarna ska skötas för att komma till sin rätt på bästa sätt

  • Jag hade försökt engagera mig eller kanske skulle startat en egen välgörenhetsorganisation så jag kunde bestämma och vara säker på att pengarna verkligen kom fram till de behövande.

   Nä jag tror helt ärligt faktiskt inte att jag heller hade varit så bra på det. Hade också tänkt på hur mycket jag hade haft och så många andra saknade.

 6. Jag hade nog skaffat boenden lite runt om i världen. Rest mycket levt ett gott liv och sett till att barnen fått fina egna boenden. Skänkt en del såklart och hjälpt behövanden. Kanske startat en fond för behövande kvinnor.

 7. Du frågar om pengar skulle förändra en, och ja det tror jag till viss del, men det behöver inte vara negativt. Men jag tror att andra runt om skulle göra att man förändras också. Tror att folk skulle börja förutsätta att det alltid är du som ska betala tex, be om pengar osv osv, att det blir ojämnt i många relationer. Supersvårt egentligen.

  Om jag vann så där snuskigt mycket pengar skulle jag säkra upp mina närståendes framtid, jag skulle nog också köpa boenden på lite olika ställen i världen och så skulle jag börja jobba med välgörenhet.

  • Jag tror att du har helt att det hade kunnat blivit väldigt ojämn i många relationer. Tror också att man får väldigt väldigt många tiggarbrev från både företag och privatpersoner.

   Återigen är vi lika. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.