Balkonglängtan

Efter ha legat på alla fyra och rensat rabatter så är jag rätt slut. Kroppen skakar och jag har stora rivmärken på armarna efter rosorna. Visst det blev snyggt och det är härligt att se allt växa men det är jobbigt. Vi har ändå inte några stora rabatter men det är jobbigt efteråt. Så nu sitter jag här och längtar efter en balkong med massa växter i krukor! Jag har faktiskt skapat ett album på Pinterest om just balkongmys.

Jag menar kom igen, det där är minsann mysigare än rabatter! Tänk att gå ut en tidig morgon med en kopp kaffe och en bok. Så himla mysigt!

Detta är ju som gjort för vin i solnedgången efter en dag på stranden. Gud så mysigt!

Det behöver ju inte vara någon jättestor balkong men gärna större än en franskblomlåda. En franskblomlåda är ett mellanting mellan en franskbalkong och en balkong som inte är mycket större än en blomlåda. Haha

Jag har ju ingen balkong så det är ju dumt att drömma om det men ändå. Så himla fint och mysigt man kan göra det med en balkong.

Jag kanske skulle ge upp trädgården och bara ha blommor i krukor istället? Det är ju så mycket enklare men fortfarande snyggt. När vi flyttade hit så hade jag ju blommor i krukor på altanen, sen spårade jag helt ut. haha

Har du någon balkong?

6 kommentarer

 1. Jag har varken balkong eller uteplats och det är något jag saknar. Vi har en helt ok innergård, men det är ju inte bara min. Just under pandemin har jag saknat framförallt en uteplats så mycket.

  • Oh så jobbigt att inte ha något av det. Jag har bott så innan jag träffade min man så jag vet hur drygt det är en vanlig vår & sommar. Men under pandemin måste det varit ännu värre.

 2. Ohh tack för all inspo på balkong pynt och så fint du visar också. Jag känner också att det är så härligt att gå ut och sätta sig där i lugn och ro och mysa. Nackdelen med balkong är ju grannarna, som i går t ex när Bellis lekte fint och jag gjorde mig en kopp te för att njuta i solen på balkongen, då hade grannen ovanför tjejer över och de drack lite, så ja de var inte tysta och det är ju fördelen då med hus att man vet att man kan få lugn och ro på annat sätt. Men håller med dig om att det blir så snyggt att inreda balkongen, längtar nu tills jag ska åka köpa blommor och plantera, ska göra det nu vilken dag som helst, det är lite kallt på natten är här.

  • Det var ett passande inlägg va? Haha
   Så klart finns det nackdelar och fördelar med både lägenhet och hus. Vi bor i parhus och vi har grannarna nära i hela bostadsområdet när vi är ute så vi känner också av det du beskriver.
   Så som jag känner idag i kroppen så hade en balkong helt klart varit bättre än min altan och min trädgård. Men oavsett så är det underbart att ha någonstans att njuta av solen och värmen.

 3. Just nu har jag ingen balkong eller jo en franskbalkong så tyvärr ingen stor. Det kan jag sakna ibland speciellt på sommaren och våren gör jag det. Älskar att sitta ute och läsa 🙂

  • Ahh du kanske har en fransk blomlåda dvs lite störren än en fransk balkong men inte mkt större än en blomlåda. haha
   Det är underbart att sitta ute och läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.