En bra helg

Denna helgen hade vi bara dom stora barnen. Vi har bytt helg på dom så nu har vi barn varje helg! Ena helgen har vi dom små och andra helgen, helgen vår barnlediga vecka, har vi dom stora barnen. Kärleken körde och hämtade dom på fredag eftermiddag. När dom kom hem så åt vi middag tillsammans innan vi tog på oss alla ytterkläder och gick ut! Vi tog pulkorna och gick bort till backen som ligger nära oss! Vi åkte allihop. Eller ja, jag åkte bara en gång! Efter ett tag blev backen tråkig och vi bestämde oss för att testa en annan. Då hände någonting som inte hänt sedan jag var ett barn! Jag blev dragen i pulkan! 😍 Kärleken drog mig en bit på vägen. Men jag tror faktiskt att pulkorna har blivit mindre med åren! För inte fasiken kan jag ha växt så mycket?! Efter en stund i den andra backen, som faktiskt var ännu tråkigare så bestämde vi oss, med vissa protester, för att gå bort till Karnas backe och åka där! När vi väl kom dit och barnen hade åkt så var båda barnen överens om att det var värt det! Kärleken lyckades åka sönder min pulka så nu får jag flörta med barnen för att få låna deras!

På lördagen stannade vi inne och spelade tv-spel, datorspel. Eller ja, barnen spelade. Och kärleken spelade lite. Jag och kärleken satt och virkade långa stunder under dagen. Men vi bakade också! Jag bakade saffranskolor och vanilfudge. Sen hjälpte barnen mig att stå in dom i bakpapper och stoppa ner dom i påsar! Barnen och kärleken bakade lussebullar! Eller ja, dom försökte! Kärleken är säker på att alla skålar vi har är för små. Och hushållsassistenten är alldeles för liten. Så han blandar degen direkt på bordet. Men det gick inte riktigt som han tänkte denna gången. En större del av degspadet rann ner på golvet! Men, bullarna kanske blir bra ändå. Nja, så va ju inte fallet. Bullarna blev döbakade och torra. Men det kunde ju faktiskt ha funkat!

Så var det söndag! Den längsta men ändå kortaste dagen i veckan! Barnen skulle hem till mamma igen och Lias skulle komma hit! Alla slöade! Jag och kärleken har gått i pyjamas hela dagen. Och har fortfarande pyjamas! Men lite vettigt har ändå blivit gjort idag! Köket är städat. Eller undanplockat iallafall. Lias är nyduschad och i säng. Och jag har fått gjort nya naglar. Det skedde en olycka innan idag. Involverat var min nagel, min klumpighet och en låda med lurar till min surfplatta.

Imorgon eftermiddag kommer födelsedagsbarnet som blir hela fem år! Ugnspannkaka kanske blir en bra middag till barnet som älskar pannkakor i alla former! Tårta får vi ta till helgen! Om han vill ha tårta! Annars blir det kanske något annat gott! Nu ska det krokas lite på kärlekens tröja sen ska det sovas sju kvart i timmen! Hoppas att ni haft en bra helg!

2 kommentarer

  1. Jo det va så att istället för att slå in dom som tanken var så…äh, givetvis blev det fel när jag skrev 🤣 Jag hade liksom lite tidspress på mig. Jag hade 5% på telefonen 🤣 Det hände ingenting med lurarna. Eller med burken som var orginalförpackningen. Vem gör såna dumma lådor till hörlurar?! Jag får nog virka en liten påse till dom istället!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.