Busenkel middag

Igår gjorde jag en busenkel middag. Denna rätten klarar alla göra.

Dela bakpotatis i klyftor, lägg dom i en ugnsfast form, häll över olja så att dom inte fastnar och krydda med salt, peppar och persilade.

Lägg frusna kycklingytterfiléer i en ugnsfast form, häll över olja och krydda rikligt med grillkrydda.

Stoppa in båda formarna i ugnen på 200° i varmluft med grill. Jag hade dom inne först i 15 minuter, tittade till dom och sen ytterligare i 15 minuter. Servera med valfri sås och sallad.

Vi hade ingen sallad hemma så det blev lite andefattigt. Jag gjorde ”mormorsås” vilket är en sås som Kärlekens mormor brukar göra, även den busenkel. Créme fraîche som man blandar med sweetchilisås, färdigt.

Måste bara visa mina nya fina grytlappar som min mor har virkat. Det är precis dom färgerna vi har i köket. Tack kär mor!

10 kommentarer

  1. Älskar när mat är enkel att göra! Kom att tänka på en rätt som en fd kollega nämnde: stek kycklingfilé i bitar, häll på tacokrydda & créme fraiche – voilà! Servera med klyftpotatis.

  2. Enkel mat är det allra bästa. För visst är det oftast då man lagar vardagsmat som fantasin tryter. Alltid lika gott med kyckling och klyftpotatis tycker jag.

    • Ja vardagsmat är dränerande och enformigt.
      Kyckling är en favorit och klyftpotatis är en annan favorit. Klyftpotatis gjorda på bakpotatis är ännu godare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.