Bye bye April

Så var April över och Maj är här. Det är samma sak varje år, April försvinner i ett nafs. Så fort deklarationsperiod börjar så rinner dagarna iväg och poff så är D-day här. Det är den absolut mest intensiva tiden på året på jobbet men också den roligaste.

Men lite annat har jag/vi hunnit med. Vi har ju besökt Regementets dag, hämtat en soffa som jag hittade på Facebook Marketplace, firat lilla mor, firat påsk, storstädat huset, spelat mycket spel, hälsat på min systerdotter med familj i deras nya hus, lagt ut huset till försäljning, letat lägenhet, sålt båten, tagit fram sommarkläderna, njutit i solen och mycket mer. Inte konstigt att månaden har flugit förbi.

Gammelmoster minsta hjärta har växt så mycket. Han är fylld av skratt, bus och nyfikenhet. Precis som ett barn ska vara!

Det har varit helt underbart väder, sol och värme. Det blommar överallt, träden börjar bli gröna, rapsen börjar bli gul och våren har verkligen tagit fart. Jag mår så väl nu eller tja egentligen mår jag skit och mög men det låtsas jag inte om utan jag njuter istället som om inga problem fanns. Strutsen Emma typ. Haha

Skönaste toppen från Lindex och gamla jeans från KappAhl ger mig en skön outfit som kanske är lite väl somrig men det bjuder jag på. Och ja jag bär tvärrandigt och tycker om det. Jag nyper mig i fläsket så ni riktigt kan se det. Jag är trött på tjockhetsen! Jag älskar verkligen inte min kropp men om det värsta hade varit att jag var tjock så hade jag varit lycklig! MS och fibromyalgi har inget med vikt eller att vara tjock att göra så det är inte därför som jag fått sjukdomarna.

Nu kommer den tiden som många älskar men samtidigt avskyr. Bikini- och baddräktstiden. Låt inte tjockhetsen hindra er från att njuta av bad och sol! Bada i havet, njut av solen och ta tillvara på sommaren för den är så kort. Att vara tjock är inte det värsta en människa kan vara!

Men nu är det dags att åka till jobbet och jobba mig svettig på D-day.

Ha en fin måndag!

18 kommentarer

 1. Befriande att du skriver om “tjockishetsen” och jag skulle verkligen vilja känna mig nöjd med min kropp. Men det gör jag inte. Jag har ont på för många ställen och har för mycket kläder som inte passar längre. Jag bryr mig eg inte om vad det står på vågen, väger mig nästan aldrig, men det känns inte bra när det mesta börja bli jobbigt. Det är en så jäkla ond cirkel och inte blir det lättare att gå ner några kg i takt med att åldern ökar..

  • Jag är så trött på tjockishetsen, jag avskyr min kropp av så många anledningar men att vara tjock är inte en av anledningarna. Förr kunde jag också känna att jag inte var nöjd för jag var för stor, kläderna passade inte osv men nu ja nu önskar jag att det var mitt största problem med min kropp. Saker som jag kan förändra om jag inte är nöjd men sjukdomarna ja satan i gatan vad det är svårt att acceptera dom.
   Det är viktigt att må bra, så bra man kan. Att mäta sin kropp utifrån sin rörelse är ett mycket bättre sätt än att ställa sig på vågen. Jag vet att jag har en “trivselvikt” dvs där jag och min kropp mår som bäst, jag är inte där ännu och jag gör inte särskilt mkt för att komma dit för jag vet att min kropp hamnar där av sig själv när jag kommer i balans.

 2. Ja April försvann lite snabbare i år men det beror nog på att jag haft fler uppdrag åt veteranresursen än tidigare år.
  Får vi lite värme så kommer allt grönt att formligen explodera i en ljuvlig blomsterprakt

  • Lite regn behövs också sen så kommer explosionen!
   Du brukar väl alltid ha fullt upp i april? Om inte på jobbet så på kollo.

 3. Såklart har vikten inte med fibron att göra, men min värk blir värre vid ett visst antal kilon har jag märkt. Så jag försöker hålla vikten där jag mår bäst och tränar så gott jag kan, fast jag tycker det är tråkigt, för så funkar min kropp bäst 🙂

  • Det är just det som är det viktiga, att hitta balansen där man mår som bäst! Att lära känna sin kropp så väl att man vet vad den behöver är det viktigaste.

 4. Ni har verkligen hunnit med mycket. Känns som en livsförändring med nytt boende och allt. Kul samtligt att göra något nytt. Håller helt med dig om att man ska njuta av sommaren oavsett hur man se ut. Kram

  • Ja det har blivit en del i april. Det är helt klart en livsförändring men jag tror att det kommer bli bra. Det blir bra om vi jobbar för att det ska bli bra, en förändring är alltid en process som man måste jobba sig igenom.
   Kram

 5. Tiden har verkligen sprungit iväg men så mycket ni hunnit med! Jag är också trött på den här tjockishetsen, nu upplever jag inte mig själv som tjock längre men tycker det vore fantastiskt om alla skulle få känna sig bekväma med sina kroppar!

  • Ja tänk om alla bara fick lov att må bra i sina kroppar. Att alla fick se ut som de vill utan att dömas. Kroppen är ju egentligen inte annat än ett skal.

 6. Kan bara instämma. Vad är det egentligen som gör att april alltid går i en rasande fart? En gammal kolelga sa en gång att det är påskens fel Det må kanske vara sant. Ha det gott

  • För mig så är det att deklarationsperioden tar all energi och är så intensiv som gör att april försvinner. Det är en rolig tid men ack så intensiv.

 7. Du har verkligen hunnit med mycket i April men jag vet inte, här uppe där jag bor går det lite trögt med våren men jag hoppas att det tar fart. Idag har det varit sol men väldigt blåsigt och kallt. 🙂

 8. Stopp och pålägg (för att det är roligare än ”belägg”)
  Ska ni flytta?! När? Var? Hur?

 9. Härligt peppande inlägg! Man måste inte älska sin kropp men lära sig acceptera den och fokusera på vad kroppen gör för en. Tycker inte att din outfit är för somrig. Passar perfekt ju tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.