De val vi gör

20131017-072323.jpg

Såg ett citat på FB idag. Det citatet fick mig att fundera på de val som vi gör.

20131017-070008.jpg Ja det hade ju varit en dröm att leva ett sådant liv att semestern inte var något man trånade efter. Vi gör alla val varje dag som påverkar det liv vi lever, ibland stora val och ibland små val men de påverkar alltid. Sen funderade jag lite till, lät tankarna sväva fritt. Finns det något som man aldrig behöver en paus ifrån? En semester är ju en paus i det man gör. Jag förstår vad citatet ska innebära att inte tråna efter något utan förändra situationen så man inte hela tiden längtar sig bort men vad innebär det? Jo det betyder ju inte att ha det bästa jobbet eller kanske att inte behöva jobba det betyder mindfullness. Om jag kan leva i detta ögonblicket och vara nöjd med vad jag skapar i detta ögonblicket ja då trånar jag inte framåt och då har jag skapat mig ett liv jag inte behöver fly ifrån. Klokt! Svårt? Väldigt! Värt att kämpa för? Ja det är jag övertygad om!
Så mitt råd till er (och mig själv) idag är att stanna upp titta på vad du gör i detta ögonblicket och finn glädje i det.

20131017-072513.jpg

3 kommentarer

  1. Ja, visst skulle det vara underbart att ha ett jobb man längtar till så man inte behöver längta efter semester. Det är därför jag har börjat sätta bollen i rullning för att starta eget… Så får vi se hur det går 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.