Dom ligger på hög

Jag älskar att läsa och jag älskar böcker ändå så har jag flera böcker som ligger på hög.

Först låg de vi tvn, sen flyttade jag dom till skänken och nu har de iaf nästan kommit in i sovrummet där jag har min bokhylla. Jag tycker om att ha böcker framme. Är inte böcker en härlig inredningsdetalj?

Välkommen till Flanagans av Åsa Hellberg

På hotell Flanagans i London kan allt hända. Här möts 1960-talets jetset, aristokrater och affärsmän, och att inte få en inbjudan till Lindas Lansings mytomspunna fester är en katastrof. Men Linda är i grund och botten en främmande fågel i denna värld. Hon är från början en enkel flicka från Fjällbacka, och hennes intrigerande kusiner anser att hon borde sälja hotellet till dem och återvända till Sverige. Trots att många år har gått sedan Linda ärvde Flanagans är hon fortfarande inte accepterad, och nu tvingas hon än en gång kämpa mot sina fiender för att behålla faderns livsverk. Linda är beredd att strida för Flanagans, men undrar plötsligt om det är värt uppoffringarna. Är hon verkligen lycklig? – beskrivning av handlingen av Adlibris.

Min kära mor har tipsa om denna boken förr men jag är ju himla tramsig och läser sällan böcker av svenska författare.

Efter att du försvann av Carmel Harrington

Det började som vilken dag som helst. Sarah Lawler gjorde frukost till barnen, läste tidningen och tänkte inte alls att hennes man, som just gick till jobbet, kanske inte skulle komma hem igen.

I hela sitt liv har Sarah vetat att hon är annorlunda. Men det som är annorlunda när man är barn är något helt annat när man är vuxen. Som liten avfärdade föräldrarna hennes syner som fantasispöken och hon fick gå i terapi för att arbeta bort dem. Som vuxen förstår Sarah att visionerna hon får är en gåva som är alldeles för värdefull att kasta bort. Och när hennes man försvinner spårlöst inser hon att om någon ska hitta honom så är det hon … – Beskrivningen av handlingen av Adlibris

Denna boken är jag lite skeptisk till. Den är inte riktigt up my ally om man säger så men jag ska ge den en chans, tror jag.

Den eviga brudtärnan av Lindsey Kelk

När festfixaren Maddie blir tillfrågad att ordna bästa vännens bröllop kan hon förstås inte säga nej. Men en bridezilla till vän, en lömsk chef och en kompis som ska skilja sig blir snart för mycket att hantera. Lägg därtill en ny (och väldigt sexig!) bekantskap som ofta och gärna ringer på hennes dörr. Alla vill ha något av Maddie när ska hon börja spela huvudrollen i sitt eget liv? – Beskrivning av handlingen av Adlibris

Den här boken kommer jag dock att lägga som nästa bok att läsa. Den verkar vara precis min typ av bok!

Har du läst någon av de här böckerna?

14 kommentarer

 1. Jag älskar böcker men trots det har jag de senaste åren varit urusel på att läsa. Har fler självbiografier som bara väntar på att bli lästa.
  Tycker att gamla böcker med snyggt utseende är en snygg inredningsdetalj
  Kram Kajsa

  • Ett tag hade jag massa gamla böcker som inredningsdetalj men sen tyckte jag att jag behövde mer liv i inredningen och att det skulle vara böcker som kunde väcka diskussioner.
   Självbiografier läste jag mycket ett tag men sen plötsligt blev det feelgood igen och där har jag stannat sen dess.
   Kram

 2. Haha, alltså, har precis skrivit ett liknande inlägg om böcker som ligger här och väntar 🙂
  Har inte läst någon av böckerna i din hög. Och där är vi lite olika, jag har inga problem att läsa svenska författare – tycker att det finns många bra. Och den som tilltalar dig mest tilltalar mig minst, det är mer en sån jag lyssnar på när jag är ute och går 🙂

  • Det är så komiskt att vi emellanåt är så lika. haha
   Jag har inget emot svenska författare, det är nog mer att jag älskar England och därmed även när böcker utspelas där. Ja och sen har jag svårt för de svenska namnen. Inget emot någon som heter Göran men det känns inte lika lockande när någon trånar efter Göran på Friskis. haha
   Jag är väl fördomsfull helt enkelt eller så är det inte lika lätt att försvinna in i en fantasivärld när det är så “nära hemma” eller vad man ska säga.
   Jag har likadana böcker oavsett om jag lyssnar eller läser, det är allt min hjärna och mitt hjärta klarar av. Förr läste jag kriminalromaner och älskade det, läste även många självbiografier men sen tog det stopp när jag gick in i utmattningsdepression och inte kunde läsa längre.

  • Kul att höra! Jag gillar att de utspelar sig i England.
   Jag har som sagt inget emot svenska författare, nog mer var de ofta utspelas och namnen som används. Jocke på krogen känns inte lika lockande som John på puben, även om det är samma egentligen.

  • Att lyssna är också att läsa, bara på ett annat sätt! Jag hittade tillbaka till läsningen genom att jag lyssnade och lyssnade och lyssnade. Idag gör jag både delarna, inte samtidigt dock. haha

 3. Löptes som härliga böcker. Det blir väl lätt att de bara blir liggandes. Jag är så dålig på att läsa. Har inte ro till det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.