En dag fylld med jul

Idag tog vi dagen till att baka. Vi bakade Lussekatter och Pepparkakor. Barnen var så otåliga att de skulle baka redan innan de hade ätit frukost. 
Alfred skulle lukta på degen mest hela tiden, det roliga var att ingen vågade smaka den. Har jag varit så hårt att de inte ens vågar smaka deg? Nä men de är vana vid att man inte kan äta all deg så de väntar tills mamman säger att det är okej. Jag menar hur gott är det att äta degen till ett bröd?

Vincent han satte igång direkt och så fort han hade fått knicks på hur han skulle göra så satte han igång och bakade pepparkakor. Han rullade ut små små saker till sina pepparkakor för att sätta fast som detaljer. Ja han kan pyssla när han vill men rita är inte hans grej helt enkelt. Tur att vi har en pepparkaksform som är en bil för den kickade verkligen igång hans fantasi.

Sen plötsligt så slickade Alfred på sin pepparkaksdeg och jag kände att njä nu var nu barnen färdigbakade. 
DSC_0011 DSC_9993 DSC_9998

Kul hade vi och barnen blev så glada när mormor kom för då fick de bjuda henne på pepparkakor som de själva hade gjort. Ja det blev så glada att de åt upp pepparkakorna som mormor skulle få, hon ville ju ta av sig jacka och skor innan hon åt pepparkakorna. haha Älskade ungar!

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.