En mini-boost

2022, året då jag ska lära mig! Jag ska gå vidareutbildningar på jobb men framförallt så ska jag ta del av föreläsningar privat. Jag behöver inte stanna upp i min utveckling bara för att jag är förälder eller för att jag har kroniska sjukdomar. Först ut är Fotoakademien med en mini-boost i självförtroende som fotograf. Första delen var idag och jag kan säga som så att det här går att implementera överallt!

Jag älskar att fotografera, det vet ni ju redan. Men mitt jobb hindrar mig från att starta eget och från att faktiskt ha en bisyssla. Just nu har jag fotograferingen på hobbynivå men jag skulle inte ärligt kunna säga att jag bedriver en hobbyverksamhet i fotografering. Jag hade uppfyllt VVS som är grunden för företag och då trillar hobbyverksamheten bort direkt. Det är ju inte som att jag kan göra fel när det är just såna frågor jag står och svarar på hela dagarna igenom.

Men vad kan jag då?

Idagsläget så är det mest att jag måste hitta tillbaka till min glädje i fotograferingen. Att återigen känna att jag kan min kamera, jag kan fotografera. Jag har tappat stora delar av mitt självförtroende i fotograferingen. Jag älskar det fortfarande, det är så skoj men jag saknar något roligt att fotografera. Naturen och blommor är vackra men kom igen lite roligare ska det väl ändå kunna vara. Jag önskar att jag hade haft en studio. Jag önskar att mitt arbete hade tillåtit mig att ha en liten firma där jag fotograferade. Jobba kvar där jag är idag men ha ett litet vid-sidan-om-företag som kanske gav mer glädje än inkomst.

Jag vill inte förlora min stil i fotograferingen. Så jag vill inte utbilda mig så att jag blir en skolad fotograf och redigerare. Jag ser mig själv mer som en konstnärlig fotograf, jag söker en viss känsla i mina foto. Jag vill aldrig ta foto som jag upplever som “tidningsfoto”. Kan inte riktigt förklara vad jag menar, det är mer en känsla.

Och sen då?

Nu har jag den här föreläsningen som är uppdelad i tre delar med en stor avslutningsföreläsning på söndag. Men vad ska jag göra sen då? Var hittar man föreläsningar att gå? Jag har varit på föreläsning med Torkild Sköld, Kjell Enhager, Leila Söderholm, Mia Törnblom och på flera föreläsningar på jobbet men där minns jag inte ens alla. Kjell Enhager blev min husgud efter att jag hade varit på hans föreläsning. Herregud så klok den mannen är! Leila Söderholm, kanske mer känd som Life by Leila, är en enorm inspirationskälla. Den kvinnan är stark!

Jag tror att jag ska önska mig det när jag fyller år. Biljetter till en bra föreläsning. Online funkar bra för föreläsningar men det är något särskilt att vara på plats.

Har du tips på någon bra föreläsning/föreläsare som jag inte får missa?

10 kommentarer

 1. Jag känner också att jag tappat mycket i mitt fotograferande och skulle kunna tänka mig att gå en kurs för att hitta fokuset och alla manuella tips man kan få

  • Har vi kanske tappat lusten pga pandemin? Vi kanske behöver tvinga oss tillbaka till fotograferingen för att stå ut med pandemin? Vi behöver vara kreativa för att släppa endorfinerna fria.

 2. Jag skulle vilja gå en fotorunda med andra. Jag har liksom tappat mitt fotosjälvförtroende helt och hittar inget att fota när jag själv är ute. Men jag skulle vilja bara promenera runt i olika miljöer med andra med kamera för att hitta “bilder”.

  Hojtar till om jag hör talas om någon intressant föreläsning!

 3. Så spännande, fotografera är bland det bästa som finns ju .
  Älskar att fota människor , särskilt barn.
  Inredning är kul samt blommor ljus mm men det är inte lika kul.
  Människor ger mig en upplevelse vilket blir roliga minnen.
  Haft min kamera många år, men finns så mkt att lära kan nog inte alla inställningar….men en kurs skulle jag inte sagt nej till.

 4. vad kul att få vara fotograf det var mitt dröm yrke när jag var mindre. men insåg att det var för svårt för mig o ta mig upp . numera är hobby. min syster är fotograf och filminspelade till dokumäterer på svt osv. men vet du : din dröm kan bli verklighet 🙂 tro på dej själv 🙂 man få jobba på det lite bara 🙂

 5. Känner så igen mig i det där med fotograferingen. Önskar verkligen jag hade en studio och fick fotografera mer människor. Svårt i dessa tider men det blir bättre. Lycka till med kursen ❤️

 6. Jag hade velat lära mig mer, älskar fotografera 😍 du tar bra bilder 👌 nu har jag iförsig tid att göra det men finns orken där 🤔

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.