Systeryster skulle koka sån därnia god kolasås men trots att den kokade i två timmar så blev den inte tjock. Anna besviken men klok som en uggla svängde hon ihop en chokladsås. Kakao, grädde och socker ger en snabb och hyfsat god chokladsås. Den minst lika kloka och snabbtänkta lilla syster dvs mio kom på att man kan ju röra ner lite kondenserad mjölk i såsen och koka upp det. Jodåsåatt maraboumjölkchokladssås vart det! Liiiite mindre kakao skulle det iofs varit eller lite mer kondenserad mjölk. Gott blev det iaf!
Tips från coachen, bara för att det blev fel behöver det inte vara fel.
😉 Fast du trodde det skulle ge en liten kolasmak till såsen – inte att det skulle bli så härligt likt marabou mjölkchoklad…
Nu får vi finsnickra på receptet för detta kommer jag göra igen så gott som det var! 🙂
Ha ha rätt inställning!
Huvudsaken att det blir gott!
läste att denna där burken ska koka längre ju tjockare man vill ha den- jag kokade min 3,15 timmar till paj.Och man kan behöva snurra på burken under kokning.
Jag behövde bara koka min i 1 1/2 – 2 timmar för att den skulle bli bra.
Frågan är om det är olika på hur stor burken är? Min var ju dubbelt så stor som den du kokade.
Min burk låg ner och vändes då och då. Däremot hade jag tyvärr inte jämn kokning, ibland gick det ner till att sjuda och ibland stormkokade den.
Ska iaf testa igen (för jag är mkt sugen på att använda den i tårta!)
Tror det handlar om storleken. Min gick också från att sjuda till att stormkoka till att sjuda osv.