Nu är kladdkakan klar.
2 ägg
3 dl socker
2 1/2 dl mjöl
75 g margarin
Smält margarinet. Vispa ägg och socker. Rör ner mjölet. Tillsätt margarinet och vispa allt till en smet men inte länge!
Gräddas mitt i ugnen på 200-225 grader i 15-20 min.
Sambon älskar den kladdig, den ska rinna i mitten, då ska den bara vara inne i 18 min.
Om man vill kan man röra i bär, vinbär brukar jag ha. Servera den varm som kall med vaniljsås, glass eller grädde!
“sov gott, jag menar ät gott!”
Åh vad det ser gott ut!! Nu vet jag vad jag ska göra av alla våra vinbär!! En del av dem iallafall…
Det är jättegott, fast sambon min är en riktigt sockernisse för han tyckte det var surt fast jag hade sockrat lite extra mkt idag. *s*
Jag fick tre stora lådor med vinbär förra sommaren och de har jag fortfarande lite kvar av. Det är helt underbart att ha frusna vinbär i frysen. Brukar ta fram lite och micra tillsammans med socker, bara vispa ihop så har man en fantastisk sås till glassen eller en kaka.
Vilket vackert porslin!
Ja visst är det vackert! Det är farmor Annas gamla porslin dvs sambons gammelfarmors porslin. Det var lycka att hitta i sambons köksskåp, längst in givetvis. 🙂