Fäääärdig!

20110802-213606.jpg

Nu är kladdkakan klar.

2 ägg
3 dl socker
2 1/2 dl mjöl
75 g margarin

Smält margarinet. Vispa ägg och socker. Rör ner mjölet. Tillsätt margarinet och vispa allt till en smet men inte länge!

Gräddas mitt i ugnen på 200-225 grader i 15-20 min.
Sambon älskar den kladdig, den ska rinna i mitten, då ska den bara vara inne i 18 min.

Om man vill kan man röra i bär, vinbär brukar jag ha. Servera den varm som kall med vaniljsås, glass eller grädde!

“sov gott, jag menar ät gott!”

4 kommentarer

  1. Åh vad det ser gott ut!! Nu vet jag vad jag ska göra av alla våra vinbär!! En del av dem iallafall…

    • Det är jättegott, fast sambon min är en riktigt sockernisse för han tyckte det var surt fast jag hade sockrat lite extra mkt idag. *s*

      Jag fick tre stora lådor med vinbär förra sommaren och de har jag fortfarande lite kvar av. Det är helt underbart att ha frusna vinbär i frysen. Brukar ta fram lite och micra tillsammans med socker, bara vispa ihop så har man en fantastisk sås till glassen eller en kaka.

    • Ja visst är det vackert! Det är farmor Annas gamla porslin dvs sambons gammelfarmors porslin. Det var lycka att hitta i sambons köksskåp, längst in givetvis. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.