Februari, den meningslösa månaden

Så var Februari här. Det är en av årets tråkigaste månader, tycker jag. Det är februari och november som jag tycker är årets mest meningslösa månader. I november har man julen framför sig men man kan inte börja jula för mycket. Man måste egentligen börja jula tidigt för det är så bedrövligt mörkt.

Februari är däremot inte riktigt lika mörk. Men här i Skåne brukar man få en förkänning av våren i februari. Ja man blir lycklig och man blir förhoppningsfull men sen ja sen kommer ett bakslag. Hade det nu blivit en mängd med minusgrader och snö så hade det väl varit okej. Fast så blir det aldrig i februari i Skåne. Här blir det lätt en skillnad på 5-10 grader över en dag. Det kan också snö men sen regnar det, samma dag. Och ja sen fryser det så klart på natten. Allt för att vädergudarna ska kunna skratta åt oss skåningar.

Så hände igår, det var kallt och snöade under morgonen. Solen sken när snön hade lagt sig och det var en vacker morgon men sen föll snön. Sen gick snöfallet över i regn och jadå sen frös det på. Nu på morgonen så har det snöat igen.

Dessutom händer inget kul alls i februari. Jag bryr mig inte dugg om alla hjärtans dag, den dagen är lika meningslös som hela februari. Det är bara en dag för handeln att ta hutlöst för blommor och choklad. Och en dag med mycket utanförskap och sorg, särskilt bland barn och ungdomar. Det är så många som aldrig får ett alla hjärtans dag kort och det gör ont. Det kan också bli precis tvärtom dvs. att man får ett kort och blir mobbad för det. Nä jag gillar inte alla hjärtans dag!

Är det så illa?

Nä, det finns ju bra saker med februari också. Det finns många tulpaner, krispiga härliga tulpaner. Dagarna blir ljusare och det är ljuvligt. När snön håller sig borta så kan man också hitta små guldkorn i rabatten och i skogsdungar, vårlökar som tittar upp. Och det är ju sportlov så barnen är lediga från skolan och jag har några dagars ledigt. Dessutom är månaden kort så det blir snabbt mars.

Nä jag är inte bitter, jag tycker bara att februari är helt meningslös.

6 kommentarer

 1. Jag tycker nog januari är värre. Vi inleder februari med bröllpsdag och efter en vecka in i månaden kan man börjar räkna ner till sportlovet (som för oss är första veckan i mars). Dessutom en kort månad där vi får mer och mer dagsljus för var dag. Så jo, nog tycker jag att det finns värre månader än den här stackars lilla fyraveckorsperioden 😀

  • Bröllopsdag är inte fy skam att ha i februari. Då blir säkert månaden lite roligare.
   I januari har man ändå lite lediga dagar och man har lite av julen kvar så njä jag gillar helt klart januari bättre än februari. 😀

 2. I “normala fall” brukar februari susa förbi för oss! Maken brukar vanligtvis vara på båtmässa de två första helgerna i februari, sedan kommer sportlovet och då fyller alltid dottern år i samband med det. Och så sportlovet då. Sedan hinner vi hem igen om vi varit någonstans, så har maken då normalt sett båtmässor de två första helgerna i mars och sonen fyller år 2:e.. så ja.. februari och mars brukar susa förbi!

  • Det låter som en februari helt i min smak! På jobb så har alltid februari varit en liten downperiod så det har ju säkert också bidragit till min mindre förtjusning i februari.
   Hur överlever ni nu denna hemska månad?

 3. Oktober är nog min tråkigaste månad. Februari är roligare dels för at jag har födelsedag, alla hjärtans dag, fettisdagen, sportlov och snö och vacker vinter oftast.

  • Vi har ju ytterst sällan vacker vinter i februari. Men det är ju sportlov iaf.
   Alla ❤️ dag bryr inte vi oss om alls. Kanske att vi tar en fika men inte mer.
   Fettisdagen firas inte av mig men resten av familjen gillar ju det.
   Födelsedag piggar så klart upp men det har inte jag förrän i maj.
   Grattis i efterskott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.