Fördomar

DSC_8973 DSC_8978 DSC_8983 DSC_8994 DSC_9011

Det är högst intressant med fördomar, jag är inte så naiv att jag tror att jag är fördomsfri absolut inte. Nej nej nej jag har många fördomar faktiskt den fördomen som stör mig mest är faktiskt det här med att tvunget tro att två killar är homosexuella. Vad är grejen med det här att fundera på om folk är ett par eller ej? Om jag ser en man och en kvinna tillsammans t.ex. här på campingen så utgår jag från att de är ett par, ser jag två tjejer så tror jag att de är vänner eller möjligen systrar men om jag ser två män tillsammans jag då hoppas jag att de är tillsammans. Tja kanske inte om jag ser två män tillsammans här på campingen men på andra ställe. Det är som att jag vill att två killar inte ska vara vänner utan vara ett par. Jätteudda! Varför kan jag inte bara vara en sådan person som inte tänker på folks civilstatus (idiotiskt ord btw)? Jag har ju verkligen inte med saken att göra vem som har ett förhållande med vem eller vad det är för förhållande. Jag hade blivit irriterad om någon hela tiden skulle bedöma mig utifrån om jag hade förhållande med den jag gick bredvid. 
Det är inte så att jag dömer människor utifrån deras sexuella läggning, kanske stoppar de i olika fack vilket inte heller är riktigt okej men så är det. Homosexuella personer har oftare en öppnare inställning till människor som inte passar i samhällets mall. Ja homosexuella har oftast en mer avslappnad inställning till min vikt eller det att min man (hihi har inte vant mig än) är 8 år yngre än mig. Jag stoppar homosexuella i ett fack med människor som jag gillar att umgås med, sen är det inte alltid alla som får stanna där men jag blir glad av homosexuella människor. Är inte det till att dra alla över en kam? Är inte det till att ha fördomar om hur människor är? 
Ja det kanske inte är de värsta fördomarna man kan ha men varför måste jag har några fördomar alls? Varför måste placera folk i ett fack? 
Vilken fördom har du som du retar dig på att du har?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.