Första frosten

20121010-065709.jpg

Så var den alltså här, första frostnatten. Kärleken svor för att han var tvungen att skrapa rutorna, jag oroar mig för att barnen ska frysa vilket inte är så troligt för dom har typ två fleecetröjor under jackan och Skånefuckingtrafiken är den som är mest chockade över frosten inte ett enda tåg i tid bådar ju gott för vintern.

Jag förstår inte hur Österrike, Schweiz och andra vinterland kan ha tåg som går i tid. Skånefuckingtrafiken visar vart enda år att det är störtomöjligt att hålla tiden så fort det är minsta lilla minusgrad. Har de andra vinterländerna något magiskt trix eller är Skånefuckingtrafiken inkompetenta?

Det finns få saker som irriterar mig så mkt som att betala 1200 kr i månaden för att komma försent.
Nu är alltså tiden här då det är mössa, vantar, tjock halsduk, massvis med lager under jackan och vinterskor som gäller. Inte för att det är -10 grader utanför att Skånefuckingtrafiken kommer låta mig stå på perrongen länge och vänta.
Varför är det monopol på tågtrafiken i Skåne? Varför är det bara Skånefuckingtrafiken som ska få köra tågen i Skåne? Det är ju inte som att jag protestera mot deras dåliga utförande genom att sluta pendla med dom. Lysande företagsidé egentligen, vi får monopol, tar en massa pengar av resenärerna och sen skiter vi i hur reserna sker för vi har ju ändå monopol.

Nej så här kan jag inte starta min morgon. Jag vill inte bära med mig negativitet hela dagen. Jag har enormt svårt att släppa detta men jag måste.
Hatar, hatar Skånefuckingtrafiken!

1 kommentar

  1. Hahaha, åkte taxi från Malmö till Lund vid ett tillfälle när den första snön kom. Taxin toppade 15 km/h, höll aldrig på att komma fram. Visst, försiktighet är väldigt bra men ärligt… 15 km/h?

    Tågen vintertid är faktiskt ett mysterium. Vi har ju samma fenomen med pendeltågen här i Stockholm. Varje år. Börjar med löv på rälsen och sedan fortsätter det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.