Fotoutmaning juni 2020

Så var det alltså dags att “redovisa” första bilden i min fotoutmaning. Jag hade en fundering om hur jag skulle tolka första uppdraget, välkommen juni – tolka siffran 6. Som vanligt så hade jag en bild i huvudet på hur jag ville ha det. Den bilden blev sedan ändrad och snurrad och tja omarbetad ett flertal gånger under veckan. Idag tog jag så bilden.

Om maj var härlig och blommorna knoppades så kan jag säga att här, mitt i Skåne där jag bor, så har första veckan i juni inte levererat. Syrénbusken stod i knopp men den slog aldrig fullt ut och nu är blommorna vissna. Rosorna som jag satte i mina blomlådor har inte heller levererat utan idag fick jag klippa ner dem för där var så mycket visset. Dahlian är det enda som riktigt har levererat och som t.o.m. har överblommade blommor. Så min tolkning av uppdraget blir helt enkelt vissna blommor, dahlian och sekatören. Nu är trädgårdstiden igång på riktigt!

Christel – en popprinsessa

Christel som har bloggen popprinsessan.se är med i fotoutmaningen. Jättefin bild! Älskar dahlian!
Christel och jag har konstaterat förr att vi nog är rätt så lika, även i våra foto ser man likheten. Christel och jag känner inte varandra mer än i Blogglandia men det är alltid kul att inse att man är inte sådär himla unik som man ibland tror.

Tillägg – Christel har inte mindre än tagit två foto, en till bloggen och en till Instagram. Jag gillar’t!

Mirre – Sweet ords by Mirre

Mirre som har bloggen – sweetwordsbymirre.com har också hakat på fotoutmaningen. Mirre gjorde mig så stressad för Mirre var först ut att dela sitt foto, i tisdags! Medan jag fortfarande gick och klurade på mitt foto så hade Mirre redan tolkat och fotograferat. Det var starkt jobbat!
Härligt foto! Underbara färger!

Frida – Knäppgöken

Frida har varit med och tolkat siffran sex på sitt Instagram konto. Kul! Frida tolkar siffran sex genom att recensera den sjätte boken hon läst. Älskar hur ni tolkar!
Hoppas att Frida snart hittar tillbaka till Blogglandia också!

Marica

Marica har också hakat på utmaningen. Ni hittar henne på Instagram
En underbar bild som verkligen känns som juni!

Jag känner nästan doften av blommorna

Imorgon går vi in i vecka två och många skolor har skolavslutning. Fotot för denna veckan blir Skolavslutning – vad är skolavslutning för dig?

Jag tror faktiskt att jag redan vet vad jag ska ta foto på! Men det blir inget foto förrän på torsdag, det är då barnen har sin skolavslutning.

Än är det inte för sent, haka på du med! Inget är rätt, inget är fel! Det är bara kul, helt kravlöst och det behöver inte vara redigerade foto eller foto tagna med någon systemkamera. Det är bara kul! Häng nu på! 😉

13 kommentarer

  1. Kul med utmaningen. Jag glömde bort den mellan alla måsten förra veckan tyvärr. Ska verkligen försöka hänga på denna. fina tolkningar du fick in.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.