Heja dom! Heja mig!

Jag tror inte det är mer kroppsfixering nu än vad det har varit förr men jag tror att många har börjat tröttna. Det som är hälsosamt har blivit tjockt. Det är sjukt. Allt som är över storlek 38 är stort, helst ska man ha storlek 36 för att man ska kunna säga att man är smal.
Jag är inte smal, inte på något sätt. Det är kanske därför jag reagerar så starkt när någon som drar storlek 42 kallas överviktig. Personen kanske inte trivs in kropp fine det köper jag men inte att personen skulle vara överviktig.

Nu börjar det dyka upp protester här och där. Det var en tjej som la upp ett foto på FB med orden att kunde smala så kunde minsann hon också.
Tyra Banks ber alla Kiss My Fat Ass efter att en bild funnits på löpet jorden runt med ord som fet och banta.

20120802-081847.jpg
Den här bilden cirkulerar på FB nu.

Heja dom och alla andra som protestera
Det finns dock en sak som sårar mig. Ingen av dom tre är tjocka! Bilden som cirkulerar på FB nu ja den tjejen är vacker som dagen och lite mullig. Tyra Banks är inte tjock, herregud har hon ens fett på sin kropp mer än på “rätt” ställe?
Tjejen vars namn jag inte minns som menade på att kan andra kan hon, ja hon var en helt vanlig tjej inget tjockt där.
Förstå mig rätt! Det är lysande att de här tre protesterar!
Men när det gillas och hejas på av tjejer som drar storlek 42 och neråt med ord som då kan jag med, nu vågar jag visa mig i bikini så blir jag ledsen. Snälla fina vackra ljuvliga kvinnor tyck om er själva! Ni är vackra! Ni är fina! Ni är ljuvliga! Ni är fantastiska precis som ni är! Sluta banta, sluta med dieter och njut av livet för ni får bara en chans på att leva!

Jag hejar på mig själv! Jag är inte smal, jag är inte smal på något sätt.
Jag drar storlek 44-46 om jag råkar komma i storlek 42 så är det för att det är en stor storlek och att det sitter tightare på mig än vad modellen är.
Men jag vägrar! Fullständigt vägrar dölja mig! Jag är inte nöjd med hur jag ser ut och jag behöver gå ner i vikt för min hälsas skull men jag vägrar dölja mig! Det här är jag! Vart endaste kilo på min kropp är jag!
På sommaren bär jag bikini för att jag vill! Jag bär tighta kläder för att jag tycker att det är skönt och ibland snyggare än att tälta i en tunika.
Så heja mig! Ni som är större än mig, jag hejar på er och utmanar er visa vem du är vartenda kilo av dig!
Ni som är smalare än mig ge upp! Varenda gång ni kallar er för tjocka, feta och överviktiga så sårar ni mig!/em>

Kan vi inte bara sprida glädje istället?

20120802-091448.jpg

20120802-091501.jpg
Här har ni den stora sanningen! Så här ser jag ut när jag badar.

Så heja er! Heja mig!

8 kommentarer

 1. Hejja hejja vackra Emma !
  Jag håller med på allt !! Uschligt trött på alla spinkiga brudar som ska banta , trött på alla små storlekar på fina kläder…
  Vi stora tjejer är mycket snyggare för vi är på riktigt !

 2. Heja dig! Håller helt klart med dig. Jag är väl just nu en 42-44 inte helt nöjd men absolut inte överviktig. Vill träna och äta bra för hälsan och för att mina föräldrar är överviktiga och jag har märkt att jag lätt kan hamna där. Men skäms inte för min kropp just nu är jag stolt över den som har klarat att föda barn

 3. Kunde inte skrivit/sagt det bättre själv!!
  Jag drar stlk 48-50 och har bestämt mig för att sluta skämmas. Visst behöver jag bli lite mindre som en form av investering i framtiden, men det är av hälsoskäl. Tills dess är jag fantastisk både på utsidan och insidan!
  Hoppas det är ok att jag länkar till din blogg, tycker fler ska läsa det du skrivit, det är sååååååå bra!
  Ha en bra dag på jobbet!
  Kram till dig som skrivit en så n kanon text!

 4. Heja dig!! Jag läser din blogg ofta men kommenterar allt för sällan. det som alltid glädjer mig med di blogg är att den är så ärlig så fri från yta och rosa fluff. missförstå mig rätt jag gillar sånt också men det är så lätt att relatera till det du skriver . så även i detta inlägg och ditt budskap känns så ärligt. Så tjejer kan vi inte bara försöka peppa varandra, vi har ju alla något so gör oss vackra och speciella oberoende av form. vi måste sluta klaga och börja leva!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.