Honey I’m home

20110822-141750.jpg

Usch vilken natt!
Vi kom in vid tiotiden, jag fick medicin en halvtimme senare och sen började väntan. Vi skulle vänta i två timmar för att se reaktionen på tabletterna. Behöver jag säga att väntrumsstolar inte är de skönaste?
När nästan två timmar hade gått kom det en USK och hämtade oss. Du ska få byta om, tyckte jag att han sa. Jaha, tänkte jag, nu blir jag inlagd. Men han hade nog sagt du ska få byta RUM för han visade in oss i ett nytt rum. Det rummet var verkligen ett akutrum, två gamlingar som lät och luktade som sjuka gamla människor gör, en ung kille med lite blod och skrap sår här och där, en missnöjd kvinna och hennes man, ett äldre par där mannen blödde från huvudet och sen vi då.
I akutrummet satt vi i ungefär fyrtiofem minuter, där fanns lite maskinkaffe,kex och ost. USK:en kom och tog blodprov på mig, CRP stod det tydligen på det. Ett tag senare kom en annan USK och hämtade oss. Vi kom in i ett undersökningsrum med kommentaren “så kommer snart en medicinsk läkare och pratar med dig”. S N A R T? Tre timmar senare är INTE snart! Innan läkaren kom gick jag för att fråga efter läkaren. Big, huge misstake! Jag stötte på en USK som inte hade med mänsklig kontakt att göra. Snorkig, nedlåtande och helt oförstående. Fast det är klart om man jobbar med en pinne uppkörd på ett obekvämt ställe så blir man nog snorkig. Frågan är bara om det är hans partner, hans kollegor eller en kund som placerat pinnen där? *s*
Det konstiga var att läkaren kom snabbt efter jag hade frågat. Hade dom möjligen glömt bort mig?
Läkaren var jättetrevlig och förstående. Hon skrev ut kortisiontabletter, allergitabletter och penicillin till mig. Jag fick en laddning Betapred med mig hem. Sen fick vi äntligen gå hem. Då hade vi varit uppe i ett dygn.
Vi somnade direkt vi kom hem och sov till halv två!
Nu är frukosten intagen, lite tröstechoklad avnjutet och nu är det en efterlängtad dusch som hägrar.

5 kommentarer

 1. Skönt att du fick sova ordentligt idag! Konstigt att folk glömmer att dem jobbar med människor! Man ska ha ett bra bemötande oavsett! Blir så arg o ledsen när man läser hur andra USK:or beter sig!

 2. Jag skäms över min “kollegas” uppförande men jag vet också varför det kan ta sådan tid. Det man ser i väntrummet är de som kunnat ta sig till akuten för egen maskin. De som kommer med ambulans ser man inte och jag lovar att de behöver vården fast de inte syns. Oftast är de som kommer med ambulans så mkt sjukare och behöver så mkt mer vård just då. Inget försvar, bara en förklaring.
  Efter att både ha varit anhörig, patient och jobbat på akuten förstår jag alla tre sidor. Det ÄR skitdrygt att sitta i timmar och vänta. Det ÄR skitjobbigt att springa förbi väntrummen och se xxxx som suttit där i flera timmar och ser allt tröttare och mer frustrerad ut.
  Hoppas du inte har allt för svår klåda idag, att tabletterna gör nytta. Här vimlade det av getingar igår och jag var nära att få ett stick precis där du fått.

  Kramar i massor!

  • Jag stör mig inte på tiden, jag stör mig på att man säger snart, jag stör mig på att ingen tittar till en, jag stör mig på att där inte ens kan vara en filt i det rummet där en med frossa ska ligga osv.

 3. Fy vad less man blir på dåligt bemötande!
  Skönt att du är hemma och vär välbehållen – ät mer choklad o ha det så gött !!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.