Injektionsvätska för subkutan administrering

What? Vad betyder det? Alltså jag pratar inte vårdsvenska! Vad det betyder är att jag nu mera kommer få två sprutor i magen istället för att sitta med dropp i flera timmar.

En spruta i vardera sida om naveln. Det gör inte ont och det är mycket smidigare för mig och för vården. Det kommer att ta ca 10 minuter hädanefter istället för flera timmar. Det är väl bra för vården för de behöver inte ha oss på Tysabri sittandes på Neurologen. Men jag måste säga att jag kommer sakna min tid på Neurologen. Det var en tid som jag bara kunde sitta av. Jag kunde inte göra något annat under den tiden, inget annat än att läsa eller titta på någon serie. Tid att bara sitta av utan att kunna få dåligt samvete för att jag inte har gjort något. För en sån som mig som lider av Duktiga-flicka-syndromet så behövs såna tillfälle.

Dom första fem tillfällena måste jag dock stanna kvar en timme så jag inte får en reaktion. Så idag hade jag med mig boken som ska läsas och kaffe. Det blir ju lite problematiskt att dricka kaffet eftersom man ska ha munskydd på sig på sjukhuset. Fast när vi sitter där på Neurologen så få vi faktiskt ta av oss munskydden just för att kunna dricka och äta något.

Som den duktiga flicka som jag är så tog jag givetvis på mig munskydd igen när kaffet var uppdrucket. Jag börjar äntligen få rätt på hur jag ska ha munskyddet för att det inte ska imma igen glasögonen. Jag förstår verkligen inte hur min mor har stått ut att ha munskydd varje dag på sitt jobb. Ja jag fattar att det inte fanns något alternativt till det men ändå.

Injektionsvätska för subkutan administrering

Idag var det andra gången som jag fick Tysabri i sprutform och jag känner inget av det alls. Ingen reaktion på Tysabrin och ingen reaktion där de satte sprutorna. Smidigt och snabbt helt klart. Jag fattar dock inte varför man inte bara kan säga sprutform. Varför måste det heta injektionsvätska för subkutan administrering? Jag begriper mig inte på vården men men jag jobbar ju för staten och vi har definitivt också fikonspråk. Min favorit ssk har gått i pension men min nya ssk är också jättekär. Såg många nya ansikte på Neurologen idag, det skrämmer mig lite eftersom min dr. fortfarande inte har kommit tillbaka till jobbet från föräldraledigheten. Tänk om jag måste byta dr helt! Jag pallar inte sätta in en ny dr i allt skit med kroppen. Dessutom är ju dr Christoffer suverän!

Skulle ta en hissbild men det blev visst inte så bra. haha Nu ska jag hålla mig på Tysabri tills mars. Men innan dess ska jag förhoppningsvis gå på neurorehab och få mer hjälp med hur jag kan fortsätta mitt liv samtidigt som jag behärskar MS-skitet.

Men nu är det nog dags för en tupplur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.