Ja må han leva, ja må han leva

Idag fyller Kärleken år. Givetvis har han beredskap och varit iväg på larm halva natten. Ja och han jobbade imorse också. Men vi firade honom när han kom hem. Ett lite paket fick han trots att han inte ville ha något annat än tårta av Vicce och chokladbollar av Affe.

Ett litet rör med det minsta pusslet jag någonsin har sett. Kärleken gillar att pussla så jag brukar försöka hitta något annorlunda. Förra pusslet jag köpte till honom var tredelat så tre ramar att bygga upp. Det har tagit lite tid men han har fixat nu. 150 små pusselbitar, mycket svart så det kan nog bli utmanande för honom.

Tog mig vatten över huvudet

Kärleken älskar smörgåstårta och både hans farmor och hans mormor är grymt duktiga på att göra smörgåstårtor. Alltså hans mormor har gjort den godaste smörgåstårtan jag någonsin smakat, den var med brieost och oliver. Så gott!

Jag tog mig lite vatten över huvudet och lovade att göra en smörgåstårta. Jag har bara gjort smörgåstårta på hönökaka med tonfiskröra tidigare. Det ville inte Kärleken ha så jag sa att jag skulle göra en “riktig” smörgåstårta utan skaldjur och fisk. Googlade efter ett recept och tog första bästa recept. Nästa gång jag gör en smörgåstårta så ska det inte vara med skinka utan något med rostbiff och något annat. Men smörgåstårtan fick godkänt av Kärleken och Vicce åt den vilket är ett stort godkännande för han tycker inte om smörgåstårtor.

I ena lagret var det en skinkröra och i det andra lagret var det leverpastej och ättiksgurka. Ovanpå hade jag skinka, ost, tomater, sallad runt om (döljer fula kanter väldigt väl) och gurkgirlanger. Om mina händer hade velat samarbeta med mig så hade jag skurit tomaterna lite roligare.

Becks med familj var här och firade Kärleken, Lias ville ju fira sin gudfar. Ja eller han ville kanske egentligen mest spela Spiderman. Allting är Spiderman med honom nu. Som tur är så fick han spela Spiderman, Affe satte igång PS3 med Disney Infinity. Lycklig gosse, då är jag lycklig.

Vilken tur att jag köpte nya servetter! Idag fick jag använda dom. Finbesticken kom också fram minsann. Jag vet att vinglaset är smutsigt men jag hade redan använt det.

Blå princesstårta

Vicce gjorde en blå princesstårta till pappa. Fina små röda äpple i marsipan blev det ovanpå. Himla tur att Vicce kunde göra det för mina händer skakade något fruktansvärt idag och var inte alls samarbetsvilliga. Tårtan blev jättegod! Ja jag pillade så klart bort marsipanen för den var lika rälig som vanligt. haha

Affe gjorde chokladbullar som han rullade i pärlsocker och chokladströssel. Han gjorde som kusinen brukar göra. Man lägger pärlsocker (och strössel i detta fallet) i en burk, lägger ner de rullade chokladbollarna, sätter på locket och shakear loss. Bollarna rullar runt i pärlsockret och man slipper stå och rulla dom i pärlsockret.

När gästerna åkt hem så slängde vi oss i soffan. Känns som att jag kommer somna tidigt ikväll också. Det blev en bra dag, det blev mat och det blev fika. Kärleken fick inte ett enda larm under tiden heller. Nu är det popcorn och senaste Beck.

12 kommentarer

 1. Åh – födelsedag, underbart – jag gillar att fira allt som går att fira. Duktig du var som gjorde smörgåstårta – det är så gott – faktum är att jag gillar marsipanen på den blå tårtan också.

  Ett sånt pussel hade vi i julklappsleken på jobb – säkert väldigt klurigt – har glömt fråga hur det har gått.

  • Tack, jag är lite missnöjd så jag ska göra om och göra rätt.
   Marsipanen kan jag verkligen vara utan, smakar inte gott i min mun som vi brukar säga.

  • Haha ytterligare en sak som vi är lika i.
   Jag måste öva mig på att göra smörgåstårtor, jag vill att kunna göra riktigt goda smörgåstårtor.

 2. Stort grattis till mannen. Allt det där såg ju galet gott ut tyckte jag, Mums. Är inte superduktig på smörgåstårta jag heller, men dottern gjorde ett par fantastiskt goda till minnesstunden efter pappas begravning.

 3. Det är riktigt gott med smörgåstårta! Har aldrig provat göra det själv dock, perfekt till födelsedagsfirande! 😋 grattis till honom 🥳

  • Det är så gott! Jag vill helst ha skaldjur men eftersom maken inte gillar/tål skaldjur så känns det lite elakt att göra med skaldjur när det är han som fyller år. haha

 4. Roligt att fixa födelsedag, och fira tillsammans, smörgåstårta är väldigt gott men det gäller att pröva sig fram till egna favoriter för alla recept är inte bra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.