Jag är inte bra, jag är inte bäst men jag är grym!

1625553_10202582113587778_2124527799_n

Jag läser just nu Martina Haag’s bok Heja Heja, fick tips om att den är en bra och peppande bok när man börjar springa/jogga. Jag har precis kommit till sida 30 och jag är sjukt irriterad! I sin bok skriver Martina att första gången hon springer så lyckas hon springa i 10 minuter, hela texten är skriven på ett sätt så att det ska locka till skratt. 10 minuter hahaha du är go’ du Martina. Ja typ så tolkar jag texten. Men vet ni? Jag är inte som Martina, jag kan inte springa i 10 minuter men jag springer iaf, jag rör mig iaf, jag försöker iaf. Jag göra något! Hånskratta allt vad ni vill, jag bryr mig inte för en dag en dag ska jag orka att springa 10 minuter men just nu satsar jag på att bara komma ut en gång i veckan.
För vet ni allt är bättre än inget!

Givetvis ska jag läsa ut boken, det måste man ju, men jag hoppas verkligen att den blir bättre och att den lyfter mer än vad den klankar. Men visst är den rolig och igenkännande, som när Martina listar anledningarna till varför hon inte kan ut och springa just då. Ingen har ursäkter som en tjockis, så är det!

Vad tycker ni? Har ni läst den? Tolkar jag boken fel?

5 kommentarer

 1. Jag har läst den och tyckte den var rolig. Jag tror man ska ta de där smalisarnas exempel med en nypa salt. Allt är så jäkla relativt. Det kvittar faktiskt om du bara springer TVÅ minuter. Det är bättre än inget! Tycker du är jätteduktig!

 2. Jag grät av rädsla första gången jag skulle springa 5 minuter utan stopp. Det kändes som ett oövervinnligt hinder. När jag senare sprang hela 60 minuter utan paus grät jag än mer. Vilken personlig framgång!

  Så 10 minuter är sjukt långt i början. 10 minuter är ju fasen ett marathon i min värld!

  Keep up the good work!

  KRAM!

 3. Hallo! Skit i den boken….
  Kolla in detta istället, det börjar lugnare! Håller med, vem fan kan springa 10 minuter i sträck om en inte har sprungit på typ hundra år? Inte jag iaf!

  http://iform.se/traning/traningsprogram/lopprogram-spring-5-km_lock

  Detta följer jag, ibland känner jag att jag orkar lite mer och då kör jag på det. Nu har jag varit sjuk i 1,5 vecka och har inte sprungit, får se hur det blir att komma igång igen. Annars har jag sprungit tre gånger i veckan sen 1 januari!

  Kram och heja!

 4. Halloj!
  Jag har läst den, och jag har sprungit en del i mina dar. Jag minns den som rolig och pepp, plötsligt inbillade jag mig att jag också skulle springa ett maratonlopp! Men vet du, jag hatar att springa lopp. När vi höll på med skoljoggen i skolan fuskade jag alltid. Sen nu, när jag springer bara för mig själv, och inte kollar tider eller sträckor, då mår jag så in i vassen bra av att springa. Min bror vill ha med mig på midnattslopp och grejer, men det kan han fetglömma, för jag hatar lopp. Punkt slut. Jag hatar allt som har med tävlingar att göra faktiskt. Men som sagt, boken: hon skriver om marathon och grejer, jag vet inte jag… Har redan glömt den. Så intressant var den nog inte 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.