Legimus

Alfred utreds för Dyslexi och det gör att han är berättigad till tjänsten Legimus.

Vi bestämde tid med biblioteket för att skapa inloggning till Alfred och få en genomgång av Legimus. Eftersom Alfred är minderårig så krävdes det att en vårdnadshavare var med och godkände avtalet.

Legimus

För att vara berättigad till Legimus krävs det att du har någon form av läsnedsättning tex dyslexi, ADHD, synnedsättning eller hjärntrötthet.

Men vänta! Hjärntrötthet? Jag har ju hjärntrötthet! När bibliotikarien fick höra det (jag berättade att jag har svårt för att läsa för Alfred med jämna mellanrum) så tyckte hon att vi skulle göra ett konto till mig också.

Bye bye Storytel

Nu när jag har tillgång till Legimus så känns det som onödiga pengar att betala för Storytel. Storytel har varit min räddning och min väg tillbaka till att kunna läsa. Det känns faktiskt lite sorgligt att säga upp det.

Här finns inte alla böcker men många böcker. Här fattas några som jag verkligen såg framemot att lyssna på hos Storytel tyvärr. Men jag tänker att just de böckerna kommer jag önska mig i julklapp! Smart jag är va! Haha

MTM

MTM står för Myndigheten för Tillgängliga Medier. Det finns en myndighet för allt. Jag hade ingen aning om att MTM fanns. Legimus är alltså MTMs bibliotek. För bibliotek är precis vad Legimus är. Det fungerar som ett bibliotek för tjänsten är helt gratis. Givetvis får man inte sprida materialet vidare och inte heller låna ut sin inloggning till någon annan. Däremot är det inget som säger att vi i familjen inte får lyssna tillsammans i tex bilen.

Vincent är så klart också berättigad till Legimus men han älskar ju att läsa så han vill inte ha en egen inloggning.

Tack staten för att besparar mig ca 2 200kr om året.

Har ni hört talas om MTM och Legimus?

10 kommentarer

    • Verkligen ett fantastiskt hjälpmedel! Att kunna lyssna på böcker så man kan ta till sig vad där står istället för att traggla med bokstäver som dansar över sidorna eller när man läser en hel sida utan att ha tagit in något.
      Jag hoppas att det promotas mer i skolorna, pojkarnas skola har varit superduktiga på att ta fram hjälpmedel.
      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.