Mat

Jag vill ha ett stort kök så jag kan laga mat. Härlig mat. Mat som man blir glad av. Färgglad mat. Mat som får en att ohja sig. Mat man älskar.

Jag har så smått påbörjat min lilla utmaningen att prova på ny mat. Ny mat på så sätt att jag inte har gjort det tidigare eller ätit det tidigare. För ett tag sedan gjorde jag en tomatsallad som jag provade mig fram till. Igår gjorde jag Ernst fänkålssallad med päron. Det är kul att göra annan mat än den man gör varje dag. Det är kul att prova nya smaker.

Men det är inget kul att bjuda på den härliga maten när barnen tittar snett på det och sambon blåvägrar att smaka. Det blir liksom ingen att uppleva maten med.

Jag skulle vilja prova göra egen majonäs. Kan möjligen hemmagjord dillmajonäs vara det som får sambon att våga smaka?

Bilden är lånad hos recept.nu

4 kommentarer

  1. Va roligt at du hittat sån inspiration! Jag älskar att testa nya saker o recept. Så roligt. Prova att ha fänkål i potatis gratängen..

    • Jag känner att jag plötsligen har jättemycket kreativitet som måste få komma ut. Jag syr, jag klär om möbler, jag vårdare möbler, jag pillar med växter och jag vill absolut laga god mat på bra råvaror. Det kryper i hela kroppen för att jag inte få ut alla kreativitet.

  2. Jag är villig att ställa upp som “försökskanin” på nya rätter! Tycker det är kul att testa nya rätter, men har ju osså en familj som är väldigt emot nya saker.

  3. Jag gnäller ofta på maken men ska nog vara tyst. Han höjer ett ögonbryn, smakar och sen får jag utlåtande om att låta bli att göra det igen eller att göra det snart igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.