Men hur ser du ut?

Kvinnors kroppar och utseende har alltid varit tillåtna att kommenteras och hackas på. Men nu är det år 2022 och då ska vi ha kommit längre. Framförallt så ska inte vi kvinnor hacka på varandra. Vi ska heja på, stötta och lyfta varandra. Så när jag läste om att Malin hade fått en kommentar om att hon inte såg så fräsch ut på fotot hon hade lagt ut på sin blogg. För det första – vi kommenterar inte någons utseende. För det andra – vi kommenterar inte någons utseende.

Det här hade jag på mig idag. Jag hade kavajen knäppt så det blev som en klänning. Som ni ser så har jag tights som går hela vägen upp över min mage och sen har jag en sporttopp. Allting kroppsnära så till den milda grad att det nästan är ett extra lager hud. Jag borde kunna gå ut så här utan att ha kavajen på (ja det är för kallt nu) för ingen ska bryr sig om vad jag har eller inte har på mig. Men det förväntas av mig att jag ska se ut som jag gör på sista bilden dvs jag ska vara missnöjd med min kropp, jag förväntas att gömma den och att skämmas över den.

Du är inte tjock, du är fin

Det uttrycket kan vara ett av de värsta jag vet. Jag sa inte att jag var ful, jag sa att jag var tjock. Stor skillnad! Patriarkatet har alltid försökt hålla kvinnor “på plats” genom att styra hur vi ska se ut och vad vi ska ha på oss. Jag kan förstå att de är obekväma med att vi tar plats nu. Men när andra kvinnor påpekar hur vi ser ut eller vi har på oss. Ja då blir jag förbannad. Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som trycker ner andra kvinnor.

Snacka skit bak ryggen på mig

Om ni inte gillar hur jag ser ut eller vad jag har på mig så snacka skit bak ryggen på mig. Jag bryr mig inte! Men säg inte det till mig. Ge mig inte dömande blickar. Jag är bara en kvinna som har den kroppen jag har och jag är bekväm i min kropp. Min kropp är inte ett pågående projekt. Jag har annat i mitt liv som jag vill göra istället för att försöka passa in i en form/storlek/modell som inte är gjord för mig. Jag har större problem i mitt liv också än att jag inte bär storlek 36 i kläder.

Nästa gång du ser någon som inte ser så fräsch ut eller som du tycker är för tjock för att bära vissa kläder eller vad nu än det kan vara. Le mot den personen och sprid lite vänlighet istället!

Som farmor alltid sa – du fångar fler flugor med socker än med ättika!

12 kommentarer

  • Ja farmor var klok.
   Jag är väldigt trött på att vi människor över lag är så elaka mot varandra men i synnerhet att kvinnor är så hårda mot varandra. Vi kan bättre än så!

 1. Waooow din farmors citat bara älskar jag och JAAAA varför ska det alltid finnas viktigpettrar som ska tycka till och tro sig veta bäst. Man får känna och göra som man vill och man får lägga ut vilka bilder och skriva om vad man vill i sin blogg. Man ska inte ha pressen på sig att behaga den och den. Sköt sitt och sig själv och så får man vara nöjd med sig och sitt. Förstår inte varför så många ska tycka så mycket.

  • Ja farmors citat är kanon.
   Jag fattar inte heller varför man känner sig tvungen att yttra sina åsikter. Tyck vad du vill om mig men du behöver inte säga det till mig, typ.
   Det finns alltid viktigpettrar, tyvärr.

 2. Vi är alla fina på våra egna sätt. Framför allt så måste vi våga tycka att vi duger är fina som vi är. För om vi inte själva tycker om oss själva vem ska då göra det. Ha en fin fredag

 3. En annan grej är ju kommentarerna man får när man gått ner i vikt och alla tyckande då… ”ska du verkligen gå ner mer”, ”nu börjar du se sjuk ut”, ”du var roligare förut när du var mer spontan”… alla har tydligen rätt att tycka och säga vad de vill.

  Jag säger att du verkar vara en himla härlig person 🙂

  • Rätt att tycka har de ju men det betyder inte att de har rätt att säga det!
   “du var roligare förut när du var mer spontan” är en vidrig kommentar att få! Förut kanske det fanns möjligheter att vara mer spontan. Folk vet inget om vad som pågår i ens liv så de borde bara vara tysta!

   Tack så mycket, det var väldigt fint skrivit! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.