Min återhämtning

Jag tänkte att jag skulle haka på Elinas utmaning igen. Denna vecka handlar utmaningen om Min återhämtning.

Vad är återhämtning för dig?

Återhämtning, för mig, är när pulsen går ner, stressen försvinner och jag kan djupandas.

Brukar du prioritera din återhämtning?

Nej, jag är urkass på det faktiskt. Med tanke på att jag har gått igenom utmattningsdepression med panikångestattacker två gånger och med sjukdomarna jag har så skulle man kunna tro att jag lärt mig. Men nej, jag är fortfarande urkass på att prioritera min återhämtning.

Vad har du för stunder i vardagen där du kan återhämta dig?

Nu när jag är sjukskriven på 50% så känner jag att jag har bättre med stunder att återhämta mig. Ofta blir återhämtningen att jag somnar i fåtöljen. Det är inte den återhämtningen jag vill ha men det är vad jag orkar med. Sen har jag ju i bilen hem från jobb, där har jag stor återhämtning faktiskt. Jag har möjligheten att stanna vid ett vattendrag eller i skogen för att kunna ta en stund och bara andas.

Brukar du unna dig någon lyxigare form av avkoppling än den du gör till vardags?

Nej tyvärr inte. Eller jo förresten jag går på akupunktur och för mig är det en lyxig avkoppling. Men det hade varit nice att gå på spa eller ta in på ett hotell en helg. Jag måste erkänna att jag tycker att det är galet dyrt faktiskt. Inte akupunkturen utan spavistelse eller en helg på hotellet. Dom pengarna lägger jag hellre på annat, kanske köper mig dyrare hudvård någon gång eller en parfym. Tråkigt men sant.

Vad kan du göra för att bli bättre på att återhämta dig?

Jag måste få rätt på mina rutiner, så att återhämtning blir en vana. Ta mig tiden att någon gång faktiskt åka iväg för att få min återhämtning. T.ex. köpa med mig lunch efter jobbet och åka en sväng till havet eller skogen. Men det måste jag nog planera in faktiskt för jag tror att om jag inte planerar det så kommer jag bara tycka att det är onödigt eller tidsödande eller att jag inte orkar och låta bli.

Jag kör en väldigt vacker väg till och från jobb, jag har möjligheten att stanna och njuta. Men oftast vill jag bara hem efter jobb. Men jag borde bli bättre på att stanna och njuta lite, att återhämta mig innan jag kommer hem. Jag önskar att jag bodde närmre havet! Det finns ingenstans där jag återhämtar mig så väl som jag gör vid havet, året om.

17 kommentarer

 1. Jag hinner aldrig vara med på dessa frågor just för att jag återhämtar mig under dagarna, efter alla måsten så prioterar jag vila 🥰 hade varit roligt att få hänga på på dessa utmaningarna annars 🙂

 2. Vilken vacker plats. Vatten och skogen hittar jag lugnet hos, men avkoppling för mig är att läsa en god bok. 😉 Eller så sover jag på soffan. Tog mig en tupplur tidigare idag på soffan 🙂

 3. Jag tycker jag är bra på att återhämta mig ändå, men jag skulle behöva få in mer vardagsmotion än jag har och även på det viset också få andas och bara vara själv

  • Vardagsmotion får jag in rätt så bra, tycker jag men jag måste komma igång ordentligt med min träning.
   Att få andas och bara vara själv är väldigt viktigt.

  • Bra och tänkvärt inlägg, återhämtning är så viktigt och jag får påminna mej själv om det. Särskilt efter att jag blev postcovid och hjärntrött. Ibland behöver man koppla av lite mer än andra dagar. Musik, ljudbok, läsa en bok, måla, vila, promenad vid vattnet eller skogen, sova och att bara ta en tupplur när det behövs är bra återhämtning. Jag hakar gärna på denna utmaningen och lånar frågorna. 😊

   • Tack!
    Idag var min återhämtning att sova, det gjorde sån skillnad. Skönt att få tillbaka lite energi efter en tupplur. Kul att du hakar på utmaningen!

 4. Håller man ögonen öppna, och kan åka på lite “udda” tider kan man få riktigt bra pris på SPA. Vi unnar oss det rätt så ofta faktiskt. Sen finns det SPA på mitt gym så både min kropp och själ får sitt då jag är där.

  • Jag har inte riktigt hittat några bra priser trots “udda” tider. Jag får väl helt enkelt leta bättre.
   Önskar att jag kunde besöka ditt gym!

 5. Återhämtning är så viktigt, men så svår att få till.
  Låter bra att du verkligen försöker få mer återhämtning. Köpa med lunch och åk i väg är verkligen avkoppling.

  • Ja jag måste ta tag i det och få till återhämtningen. Det är lättare på våren och sommaren när det är varmt, att sitta ute nu är också mysigt om man har rätt kläder och det har jag sällan när jag kommer från jobb.

 6. Att stanna på vägen hem från jobbet på en vacker plats låter ju som ett himla bra sätt att få avkopplingen och återhämtningen, tycker jag verkligen du ska prioritera 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.