Min trädgård, min glädje

Som ni vet så älskar jag blommor och jag mår väl när jag håller på och pillar med blommor och växter. Igår mådde jag skit när jag kom hem, hade stort behov att vara själv och kunna låta mina tankar rusa runt fritt. Jag planterade blommor till pojkarnas rum, mina pojkar brås på mig och blir glad av blommor. När Kärleken och pojkarna kom hem fortsatte vi fixa med trädgården och planera inför en kommande förändring i trädgården. Rabatter ska flyttas, sniglarna ska få det betydligt svårare att äta upp mina lökväxter, poolen ska på plats och staketet ska Sid-säkras. Jag gillar verkligen den här tiden då förändringar ska göras och planeras.  

    

 

Mitt citrusträd, mina olivträd och mitt fikonträd mådde inte så bra så jag klippte bort allt det död så får vi se om de överlever. Snart ska de få lite bättre förutsättning för att må väl.    

   

Utanför trädgården på kommunens parkeringsplats (grusplanen utanför vårt) gror det och blir lite grönare för varje dag.  

   

I gräsmattan lyser det gult och vitt. Jag är ju en sån där människa som tycker att det är vackert med färg i gräsmattan, gör inte mig ett enda dugg att jag har maskrosor och tusensköna i gräsmattan. Tvärt om faktiskt.  

     

I mina planteringar växer det också trots att det kom några minusgrader efter jag hade planterat mina pelargoner. 

   
     

Även inne fick det bli lite blompiff man blir ju gladare då.  

   

Jag har plötsligt fastnat för dessa tjockbladade växter, sukelenter har jag lärt mig att de heter. Åh vad blommor gör mig väl!

4 kommentarer

    • Ja jag har flyttat ut mina träd och givetvis blev det några få minusgrader efter det men nu är ju skadan redan skedd så de får stå kvar. Citron är den som ser ut att må bra. Ska ge lite gödning till träden så de blir glada.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.