Möte, Malmö och Ultraljud

Idag har varit en dag då det känns som att jag har varit överallt och ingenstans. Jag ställde bilen vid stationen tidigt imorse och kastade mig mot jobbet.

Kriget i Ukraina kommer närmre och närmre. För oss är det iaf inte bomber och granater som kommer utan människor som flyr. Mitt arbete, staten, måste vara förberedda på att ta hand om alla som kommer. Så vi fick lite grundläggande info om hur arbetsgivaren samarbetar med andra myndigheter och hur vi förbereder oss. Ett viktigt möte alltså.

Malmö

Efter mötet så slängde jag mig på tåget till Malmö. Mitt Malmö, dit jag åkte fem dagar i veckan i flera flera år. Konstigt hur kroppen liksom minns. Av ren vana gick jag åt samma håll som alla de där åren men det var ju fel håll idag. För idag var jag lite tidig så jag ville ta mig en promenad genom stan för att se vad som har förändrats sedan sist jag var i stan.

Blomsterpigans fönster är ju ett måste att gå förbi när man är i Malmö. Alltid lika vackert skyltat!

Ultraljud

Jag var i Malmö för att göra ett ultraljud, nej jag är inte gravid, av mina njurar eftersom min värde inte var så bra. Men efter att läkaren hade kladdat in hela magen med gelé och tryckt läsaren in igenom mig så konstaterade han att allt så bra ut. Skönt!

Jag blev verkligen chockad idag för jag var 30 min tidig och tänkte att nu kommer jag få vänta länge. Döm om min förvåning när jag blev uppropad direkt. Jag var färdig och ute innan min egentliga tid var slagen. Men jag är väldigt trött på alla dessa läkarbesök, blodprov, blodtryck och allt som kommer med mina sjukdomar. Bara att gilla läget för det är ju inte direkt som att mina sjukdomar kommer gå över. Nåja vi har bra vård i Sverige iaf och det är jag väldigt tacksam för.

Det var underbart väder i Malmö. Jag önskar att jag hade haft mer tid att gå i stan för det är mysigt men jag hade en akupunkturtid i Eslöv så jag gick tillbaka stationen. Men jag tyckte att jag skulle fira det vackra vädret lite och jag hade några minuter över så jag unnade mig…

GBs nyhet! Sandwich med choklad och päron. Alltså choklad och päron är min favoritkombination på glass. Jag har läst en hel del om denna glassen, både positivt och negativt, så jag har varit väldigt spänd på att testa den. Idag kändes som det var rätt dag att testa den. OMG! Jag älskar den, jag tyckte den var jättegod och den kommer jag äta flera gånger i sommar.

Det grönskar!

Väl hemma igen, akupunkturen blev inställd, så ville jag bara ut i solen! Jag tog hundarna och gick ut i trädgården. Granskade vad som händer, pratade lite med blommorna om hur jag längtar tills de står i blom. De svarade med att sträcka lite till på sig.

Jag menar kolla mina tulpaner! Jag tror att det är aklejan som är vårpigg men jag vet att jag planterade fingerborgsblomma där förra året så jag är lite fundersam. Det blir spännande att se vad som kommer upp! Jag har börjat fundera på vad jag vill ha för blommor i krukorna i år. Jag måste nog ha luktärtor i år igen, vacker blomma. Dahlior har ju inte gått så bra för mig så det hoppar jag nog över i år, fast de är också otroligt vackra. Vad har du planerat för blommor i år?

Några blommor som gör mig väldigt lycklig är vitsippor. När vitsipporna kommer då har våren kommit! Och gissa vad jag och Affe hittade idag när vi tog en promenad med hundarna! Vitsippor! Dom är här nu!

Alltså vilken dag det blev! Mötet, Malmö, ultraljudet, trädgården, vädret och vitsipporna. Vilken lycka att jag kan stanna upp och uppskatta allt detta och inte bara stressar förbi utan att märka det. Idag har gått rakt in på energikontot, detta ska jag försöka komma ihåg när jag har en dålig dag. Har du hunnit njuta av dagen?

8 kommentarer

 1. Men å, glassen låter ju spännande! Gillar päron&choklad som glassmak! Typ Ottoglass 🙂
  Jag skulle gärna vilja plantera luktärter i år, men vet inte om jag får till det. Lite svårt att plantera för sommarhuset när vi inte är där supermycket nu på våren. Det är ju mycket annat med flytt osv…

  • Oh ja, Ottoglass’s mjölkchoklad & päron är ju bästa glassen! Denna är inte lika bra men dock ändå god. Fast det är ju svårt att slå Ottoglass, bästa glassen ever!
   Det jag blir trött på är att allt ska förädlas (eller vad det heter) och sen måste jag vänta tills jag kan sätta ut dem. Massa pysslande som inte ligger för mig. haha

 2. Vad skönt att allt flöt på vid ultraljudet 🙂 gillar då allt är smidigt.
  Den glassen låt supergod, måste testas 🙂 Vad man än säger så påverkar kriget oss. Så otroligt tragiskt. Vi alla måste hjälpas åt, och bidra med det vi kan.

  • Ja det var himla skönt att det flöt på så smidigt.
   Glassen var jättegod!
   Ja även om det inte är bomber och granater som faller över oss så är det märkbart och definitivt kännbart iaf när man jobbar inom sektorerna i samhället som arbetar med människor som kommer till Sverige. Vi måste vara beredda på att ta emot människorna som kommer.

 3. i detta fallet ska man nog inte skrämma folk att kriget kommer närmare o närmare. alltså sverige bygger försvars makt. absolut att man är medveten om det. men de håller på o hitta lösning. o att vi ev ska gå i med i nato. vi är inte ens i närheten utav krig. det är på tal om det ja. men de har inte ens tagit över kiev’ inte vad jag har hört och ryssland har inte pengar att kriga mer. då företag stänger ner sina arbeten. jag tror man håller sånt för sej själv det är redan mass medier o det bästa är fakta från cnn . men absolut stt man ska vara medveten om vad som händer. men innan man skriver närmare o närmare bör man veta exakta uppgifter. bara min åsikt.

  • Fast eftersom jag arbetar inom staten och inom en av sektorerna i samhället som möter och tar emot människor som kommer till Sverige så kommer kriget närmre och närmre. Men som jag skrev så är det inte bomber och granater som kriget kommer med utan med människor som flyr, människor som behöver vår hjälp, människor som är traumatiserad osv.
   Jag hoppas innerligt att Sverige inte går med i Nato!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.