Mycobacterium Vacce

DSC_8992 DSC_9002Idag har varit en sån där dag då jag fick energi till att göra mer än jag brukar orka göra. Jag vet exakt vad jag har att tacka det för. Idag har det varit vår, solen har strålat in genom fönstren så jag såg varenda liten dammkorn på golvet och varenda liten smutsfläck på fönstren. Jag for upp ur mitt liggaisoffanochtittapåtv-tillstånd och for ut. Jag grävde ner blomlökar i trädgården, jag klippte bort gamla torra blad och löv från blommorna, jag klippte ner mina lavendel och jag njöt i fulla drag. I jorden finns något som heter Mycobacterium Vaccae och det är en bakterie som får hjärna att utsöndra Seretonin och det är just Seretonin som jag har dåligt av i min kropp. Det är Seretonin som gör att vi håller oss glada och positiva och inte blir deprimerade. Det är just därför man mår så in i baljans bra när man ligger där och rotar runt i jorden. Jag är så glad att denna tiden är kommen nu, våren då jag får ordna fram min trädgård så att jag kan njuta hela sommaren igenom. Jag älskar att vi har fyra årstider i Sverige!

DSC_8990 DSC_8999 DSC_8988Med krokusar som sticker upp lite här och där i gräsmattan och med en ros som har stora gröna blad så kan man ju inte vara något annat är glad. Hur i hela friden har jag någonsin kunnat leva utan en trädgård? I år har jag stora planer för min trädgård, det ska flyttas om och göras nytt för jag ska få en härlig och glad trädgård.
Våren, du är saknad och så välkommen!

4 kommentarer

  1. Så skönt att ljuset är tillbaka. Vi ska räfsa undan löven från vår stora pil (som vi missade/glömde/förträngde att göra i höstas) till helgen. Om inte en sista slalomtävling blir av. Fast det är nästan lika grönt i backarna som i trädgården så det verkar rätt osannolikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.