När löven faller

När löven faller kan man njuta av det vackra eller så kan man pyssla!
När löven faller

Det är längesen jag såg den första lönnrosen på Instagram men jag har tänkt att jag inte skulle klara av det. Jag menar jag försökte mig ju på det där med kaffefilterrosor som skulle vara såååå enkelt och tja det blev ju inte så bra.

I eftermiddags gick jag över skolgården med Alfred och sparkade kring i löven (gör ni inte det som vuxen så går ni miste om en skön känsla) och tänkte på att jag vill ut och fotografera. Jag vill skapa något, det kände jag i hela kroppen. Så tittade jag ner på mina fötter och såg dessa stora vackra löv. Vi samla händerna fulla och kände oss rika. För löven faller blir marken som täkt av guld.

Väl hemma började pysslet med att göra rosorna. Jag sökte på #lönnrosor på Instagram och fann en video av Sonjas kreativa kaos. Vi vek, rullade, vek, rullade, vek, rullade, rullade upp, vek upp, rullade upp, vek upp och började om på nytt igen. Så gjorde vi ett tag men sen fick vi kläm på det. Alfred tyckte dock att det var lite tråkigt för man fick göra så mycket för att det skulle bli en stor härlig bukett. Han kom på sin egna lösning istället. När löven faller

Han satte ihop sina blad till tre buketter, en rosknopp, en liten grön bukett och en stor yvig bukett. Han gillar verkligen att skapa. Jag älskar att han inte följer instruktioner utan skapar utifrån vad han vill skapa. Må han aldrig tappa den styrkan.

När löven faller När löven faller

Det var ett enkelt pyssel när jag väl hade klurat ut exakt hur hårt jag skulle rulla och hur jag skulle vika. Det var ett rogivande pyssel för det är något särskilt med lövs färger. Det var ett snabbt pyssel, vi pysslade i ca 1 timme och då bestod största delen av tiden att hitta den bästa instruktionsvideon. Alla kan göra det för du behöver inte vara fingerfärdig. Ett riktigt bra höstpyssel när löven faller.

När löven faller

Nu står mina lönnrosor på skoskåpet i hallen och väntar på att bli beundrade. Jag väntar med spänning på hur rosorna kommer skifta i färg när löven torkar.

Vad är ditt bästa höstpyssel?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.