Onsdagspremiär

Idag hade vi onsdagspremiär, vi gick till Träffpunkten. Det blev en mysig eftermiddag men som stack lite i mitt hjärta. Vicce, mammas gullunge, slåss. 🙁 Blir han arg så säger det swisch så hänger högern i luften och barnaskrik ljuder. Vad gör jag för fel?
När vi skulle gå hem så var det som vanligt, Vicce skulle inte med. Efter att vi andra gömt oss i buskarna ett bra tag så kom han iaf. Vi gick kanske 10 steg och sen blixtrade det till i Viktorias gloria och ut ur hennes mun hoppade de ljuvligaste orden – Vicce kan få följa med oss hem. *lycka* En promenad med en sovande Affe i vagnen var underbart!
Tack, tack, tack fina fru Stjernholm!

20110518-202840.jpg
Idag bjöds det på kakor och glass! *mums*

20110518-203031.jpg
Mamma bjöd på ngt som var gott men jätte jätte kallt. *udda*

20110518-203225.jpg
Rån! Det va’ gott!

20110518-203408.jpg
Förskoleläraren i sitt esse.

20110518-203606.jpg
Nya leksaker!

4 kommentarer

 1. Du gör inget fel! Vissa barn har svårt för att använda ord för att få ut sin frustation/ilska och använder därför nävarna istället. Fortsätt bara att visa honom att det är inte acceptabelt att slåss och de gånger du märker att “det är på g” och hinner före så försök att prata med honom och få honom att säga vad som är fel!

  Så lätt det är att ge dessa råd! Men dom är sååååå otroligt svåra att leva efter, men jag är övertygad om att ni lyckas lära honom rätt så snart att hellre använda ord än händer!

 2. Med en mamma som bara måste ha sönder ngt när hon är arg så ligger det i generna 😉 Lär honom att avreagera sig på döda ting…sen är det inte så kul att sparka eller slå på en sten, mur, betongvägg för det drabbar bara en själv.
  Tror han ska få låna boxhandskarna som vi köpte till Prinsungen när han behövde avreagera sig…

  • Jag har ALDRIG haft sönder ngt medvetet trots att jag känner så. Jag har bara sagt att ibland blir jag så arg att det hade varit skönt att ha sönder ngt.
   Tror inte han hade använt boxpåsen men vi kan väl testa till midsommar? 🙂

 3. Är osså tveksam till att han skulle använda boxpåsen, för det känns som om hans ilska kommer pang på och behöver få komma ut just då (på sekunden) och är över lika snabbt (nästan iaf). Men det är helt klart värt att testa för om inte annat så lär han sig att det finns nåt man får slå på om behovet av att slå blir för stort.
  Fast jag tror att mycket av detta kommer att växa bort ju större ordförråd han får.

  Men testa boxpåsen för han behöver lära sig att det finns nåt sätt att få ut all frustation på som är ok, dvs om man känner att man måste slåss så är det ok att göra det på boxpåsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.