Påsklovet

Grabbarna har haft sitt påsklov nu, det har haft väldigt roligt och sysselsatt sig själva. Knappt att jag har sett dem. Hört dem har jag iaf för de har skrattat och busat härligt.

Fast lite har jag fått dem till att umgås med mig. Om jag lockar med spel eller rätt serie så kommer de fram ur sina små hål. haha Det är ju precis ett påsklov ska vara, helt fritt.

En förmiddag i Lund

I tisdags var det dags för Tysabri igen, tredje gången med sprutor. Det går fin fint att få det i sprutform, känns inte minsta lilla. Eller tja det klart att det känns men inte mer än vad ett blodprov gör. Eftersom jag nu åker tåg men inte litar på Skånefuckingtrafiken (vis av erfarenhet) så var jag tidig i Lund. Jag gick upp till sjukhuset och det bjöd verkligen på en vacker syn. Ett hav av scillor (tror jag)! Jag har bara med en liten del av havet. Helt fantastiskt. Sen hittade jag de fina narcisserna, tror inte jag har sett den varianten tidigare. Men är det någon som kan förklara vad det är med tulpanerna? Är det frosten som gjort att de rullar sig så? Såg lite komiskt ut men samtidigt ganska fint också.

På sjukhuset fick jag kaffe och det var exakt vad jag behövde för givetvis hade jag glömt att ta med mig kaffe. Tycker det är trevligt att de hade påskpyntat lite. Jag satt där i min timme och ja vad gjorde jag på den timmen? Skrollade på telefonen, lyssnade på ljudbok tja något sånt var det. Tre gånger kvar innan jag bara kan gå därifrån efter jag har fått sprutorna. Så efter sommaren så är det bara att kila hem. Lite tråkigt för att man mister lite kontakten med personalen men ändå bra att jag inte behöver sitta av tiden.

Jag fick ett ryck förra månaden och bestämde mig för att börja åka tåg igen. Det är rätt mysigt, iaf när tåget går hyfsat i tid. Det tar ju bara tio – femton minuter mellan Höör och Eslöv beroende på vilket tåg jag tar. Till Lund tar det lite längre tid och jag har typ tre gånger så långt att gå i Lund men jag är ju inte där varje dag. Det känns bra att åka tåg men jag kanske inte känner likadant till hösten och vintern. Fast bara för att jag åker tåg nu behöver ju inte betyda att jag måste åka tåg för all framtid. Hur tar du dig till och från jobb?

Vad hänt?

Tja vad har mer hänt i veckan? Vi har ätit en hel del kaka eftersom Vincent har velat baka, inte mig emot. Tittat på den nya Bond-filmen. Den gillade jag men jag är inte lika glad i slutet fast jag hade nog kunnat räkna ut att den skulle sluta så. Men nu vill jag inte spoila något så nu säger jag inte mer om det. Ja det skulle väl vara då att jag gillar verkligen Daniel Craig som Bond. Självklart har jag njutit av påskmust, jag älskar must! Det är inte ofta jag dricker läsk men must det kan jag dricka i mängder. Självklart har vi också tittat på “våra” serier dvs Trädgårdstider, Elitstyrkans hemlighet Sverige, Sveriges värsta bilförare och Masked Singer. Ni kan ju kanske förstå vilka som är mina favoriter av serierna. haha Men det är mysigt att titta på serie hela familjen.

Sid & Diego

Höörs kommun har gjort om den gamla hundgården och de ska även bygga två helt nya hundrastgårdar. Trevligt gjort av kommunen! Självklart var Sid & Diego tvungna att testa den nyrenoverade rastgården.

Den fick 4 tassar av 4 för det doftade så gott överallt.

Jag har haft mer fokus på hundarna än vad jag brukar, vet inte varför men jag har haft orken kanske. Jag har tränat dem lite när vi har varit ute och gått, de har tyvärr tappat en hel del av det de kunde tidigare. Fast det är bara att kämpa på, de kan särskilt om de får lite godis. Sid har hittat alla innebandybollar och är väldigt nöjd. Han borde få vara i ett bollhav, då tror jag han kanske hade dött av lycka. haha

Sid är enkel att träna men Diego är inte alls lika pigg på det. Men jag ger mig inte! De ska lära sig! Bästa selet köpte vi till Sid! Jag kopplar det fram till och sen kan han inte dra för då går han bara i cirklar. Alltså det är så skönt. Jag vet att han är liten men han är väldigt stark för sin storlek och det är jobbigt när han drar. Extra skönt de dagar jag har ont eller är svagare. Igår när vi var ute så fick Sid ett ryck och skulle rulla sig i något, inte bajs Varför gör hundar så? Det har jag aldrig sett honom göra förr.

Promenera mera

Många promenader har det blivit och jag har faktiskt kommit ihåg att starta min klocka – två gånger! Lite imponerad av mig själv faktiskt. Det är så skönt att kroppen är så stark nu att jag klarar av att gå igen. Visst jag orkar inte lika långt eller lika snabbt som innan MS men jag kan iaf. Och jag har känt av bevisen på mina promenader. Jag har sån träningsvärk i ballen (skånska!). Gött med träningsvärk! Nästa vecka ska jag simma igen, men jag ville inte trängas med alla påsklediga barnfamiljer denna veckan.

Jag har också vägt mig denna veckan, jag måste ju hålla koll på vad jag väger för sjukhusets skull. Det är så dubbelt för mig att väga mig. Jag vill inte att det ska vara något viktigt för vikten säger inget om min hälsa alls faktiskt. Men efter många år med hatrelation till vågen och verkligen skadligt beteende så blir jag ändå glad när jag har gått ner. Jag gör inget aktivt för att gå ner i vikt, Tysabrin gör sitt. Förra månaden hade jag gått ner över fyra kg och denna månaden hade jag inte ens gått ner ett kg. Det har ju ingen betydelse men ändå så sätter tankarna igång i huvudet. Vågen är verkligen farlig för mitt mående. Min vikt är bara en siffra, min vikt definierar inte mig, min vikt säger inget om min hälsa, min vikt är inte viktig. Jag måste mantra det lite för att de negativa tankarna inte ska få plats.

Det knakar

Jag tror att min trädgård har växtvärk! Det knakar överallt. Schersminen och syrenen har gröna knoppar. Äppleträdet har små små knoppar som är lite ludna. Aklejan växer som om den fick betalt för det. Det blir nog färgprakt i trädgården. Tydligen har jag en kungsängslilja i en av rabatterna också, det visste jag inte om jag hade planterat. Haha
Tulpanerna slår snart ut och pionerna försöker sträcka på sig.

Påskfint

Jag är inte så glad för påsken, jag är ju en julmänniska. Men det är ändå trevligt när det görs lite påskfint.

Eslövs kommun hade gjort fint i krukorna utanför stationshuset. Och någon har smugit sig in på vårt jobb och pyntat. Jag förhörde min chef och hon svor på att hon aldrig hade lämnat ett tomt ägg för det lät lite snålt. Fattar att detta inte var hon för hon gav oss ett jättestort påskägg med massa godis, det gillade vi! Sen förhörde jag Marie men hon påstår att det inte var hon och att det inte var pyntat när hon gick hem. Hmmm jag håller henne fortfarande som misstänkt.

Hemma blev det inte mycket pyntat alls faktiskt. Jag orkade inte dra fram allt mitt påskpynt, inga fjädrar kom fram i år. Det blev helt enkelt inte roligare än så här i år. Men lite påskmat blir det ikväll iaf. Ska gå och göra Janssons Frestelse nu faktiskt. Sill och Janssons så är jag rätt nöjd, ja och ägg så klart!

Nu vill jag önska era alla en fin påsk, gör med påsken vad än du vill sätt dig före traditioner!

Glad Påsk!

6 kommentarer

  1. Lite pynt har vi haft hemma, men väldigt lite. Just i år fanns det en anledning. Mycket fina bilder också… Tror du inte påskharen var framme på ditt jobb och pyntade lite??? 🙂

    • Tack så mkt!
      Jo det måste nog vara påskharen för ingen annan erkänner ju. Tycker dock att påskharen är lite snål isf, hen kunde väl iaf stoppat i en godisbit eller ja tre eftersom vi är tre på kontoret.

  2. Instämmer heöt med dig om att promenera mera. Det är så galet skönt att bara gå och gå. Härliga bilder du bjuder oss på. Ha en fortsatt fin påsk

  3. Åh älskar ljudböcker det är så härligt att lyssna på de medan man väntar på något eller gör något. Jag är inte heller så mycket för påsk. Föredrar julen eller Halloween. Glad påsk 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.