Pastakungen

Vi är väldigt förtjusta i pasta i vår familj. Kärleken har gjort egna lasagneplattor några gånger och han har även försökt sig på tagliatelle förr. Igår kom vi till att prata om min Ankarsrum och vad vi har för tillbehör. Vi har tydligen tillbehör för att göra tagliatelle men inte lasagneplattor. Sagt och gjort, det fick bli hemmagjord pasta till middag.

Affe var första hjälpreda. Han vägde upp 350 gram mjöl med noggrannhet, hällde i det i bunken men han ville inte knäcka de två äggen som skulle vara i. Och det var den degen. Ja vi fick tillsätta lite vatten, vilket blev lite för mycket vatten så det blev till att knåda in mer mjöl för hand innan vi körde degen genom maskinen.

Jag hade ingen aning om att färskpasta skulle torka innan man kokte den men tydligen ska den det. Om vi ska fortsätta göra egen pasta måste vi ha någon form av torkanordning. Kanske en sån här, men var ska vi ha allt?

Vi hade i mycket salt när vi kokte pastan och det blev så gott! Grabbarna gillade det och vi gillade det. Jag vet dock inte om det är något jag skulle vilja stå och göra varje gång vi skulle äta pasta. Men det är kul att kunna göra det vid särskilda tillfällen. Kul var det iaf, roligt också att Affe ville vara med och hjälpa till.

Jag gjorde en tonfisksås att ha till och det var så galet gott. Tonfisksåsen gör jag genom att typ göra en bechamelsås som jag tillsäger 1-2 burkar tonfisk till. Gott och enkelt. Igår hade jag riven ost i, det har jag ibland men inte alltid.

Jag hoppas att er lördag var lite bra som min!

20 kommentarer

 1. tonfisk på hemgjord pasta är gott, själv köper jag dock min pasta färdig i affären, känns som att det där med att göra egen pasta inte riktigt är min grej, har för det mesta inte tålamod nog

 2. Gillar att göra pasta hemma, även om man köper färdig få och då. Jag har ett torkställ i trä från Cervera som jag gillar att hänga pastan på tork.
  Mysigt med kökshjälpen du hade, kvalitetstid.
  Själv njöt jag i vänners lag med söndagsstek, gester med gester och drinkar.
  Kram Kajsa

  • Oh söndagsstek det är så gott. Det var längesen jag lagade det. Min lergryta gick sönder och sen dess har jag inte lagat stek.
   Ja vi får nog köpa en torkställ om maken ska fortsätta göra pasta.
   Hur förvarar du pastan när den har torkat? Hur länge klarar sig pastan? Jag känner att jag har tusen frågor till dig Kajsa. Haha
   Kram

 3. Jag har lagat mycket mat i mina dar men har aldrig provat att göra egen pasta. Får kanske prova det. Ser gott ut och tonfisksås låter också fint till

  Kul med medhjälpare i köket

  • Det var gott men det var tidskrävande och inget att göra på en dålig dag. Mina fingrar mådde inte direkt bättre av det.
   Ja det är alltid klart när barnen vill hjälpa till!

 4. det godaste är faktist att göra egen oasta. ja pasta är npgot som verkligen ör hott. va duktig han är!

 5. Vi hade en egen pastamaskin i huset men den fick inte jag så det var ett tag sedan jag gjorde egen pasta. tonfisk var länge sedan men så himla gott

  • Vi eller maken har en sån där som man vevar men det är inte riktigt samma sak, säger han.
   Jag älskar tonfisk, kan ha det till allt typ. haha

 6. Älskar pasta! Har bara gjort färsk pasta en gång och det var i Italien på en matlagningskurs. Det blev galet gott och jag har sagt sååå många gånger efter det att jag ska göra egen pasta, men nope..

 7. Men så gott med hemgjord pasta! Vi har gjort det några enstaka gånger men vi har ingen pastamaskin, hade vi haft det så hade det nog blivit oftare för det är ju himmelskt gott!

 8. Jag har (tror) aldrig ätit färskpasta men det låter verkligen så gott och jag tycker om pastarätter. Men jag tror att jag hade köpt färdig pasta oftare än att göra egen 🙂

  • Ja alltså vi kommer inte sluta köpa pasta! Om vi skulle sluta köpa pasta så hade jag behövt vara hemmafru som inte gjorde annat än pasta. hahaha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.