Så var ordningen återställd

Julen vara än till påska, sjunger vi i sången. Men här är julen inte kvar längre och inte heller är det påsk. Jaja barnen har kvar sitt julpynt på sina rum och det är helt okej. Det kan vi ta ner när de har börjat skolan. Både jag och Kärleken kände att det blev som luftigt och fräscht här hemma. Jag älskar den mysiga och murriga känslan jag får av julen. Den kommer som ett varmt täcke och lägger sig över mig när jag behöver den som mest. Sen i januari så har jag värmt mig tillräckligt länge för att kunna ta av mig den härliga filten.

De rosa gardinerna är på plats och de gamla fönsterlamporna har hittat tillbaka till fönstret igen. Ombyte förnöjer! Hallampan som köptes för att ha över soffbordet för längesen har nu fått flytta tillbaka till att hänga över soffbordet. Jag gillar när jag kan förnya, ändra om, utan att det kostar en massa.

Det är en skön känsla att gå in i köket nu. Jag förundras ännu en gång över hur det kan kännas så härligt att gå in i köket nu när julen är undanröjd. Det kändes ju precis lika mysigt att gå in i köket när vi hade julat i hela köket. Hur kan det vara?

Ordningen är snart återställd

Barnen har fortfarande jullov så än är inte ordningen riktigt återställd. Jag gillar när dagarna är som de brukar vara, jag gillar våra rutiner. Missförstå mig inte, jag älskar att vara ledig och ha alla hemma. Fast verkligheten ser inte ut så, barnen måste gå i skolan och jag gillar trots allt mitt jobb. Jag gillar att kunna komma hem och vara själv med hundarna. Sen kommer någon av barnen hem och jag får höra hur deras dag har varit. Visst det kanske är mycket tjafs om läxor, städning och allt annat mellan himmel och jord. Men det är vårt liv, det är vår röra och jag älskar vår röra.

Böckerna ligger och väntar på mig, de två översta fick jag av min systerdotter och den understa har jag lånat av chefen. Men innan jag läser någon av dom så måste jag läsa färdigt boken som vi fick i läxa av chefen. Så jag behöver lugn och ro så jag kan läsa! Jag har så svårt för att läsa när någon är hemma och “stör”. Det kanske inte är så mycket att det är de som stör utan mer att vi vill vara tillsammans och prata, spela eller titta på film.

Nu ligger helgen helt orörd framför oss, jag funderar på om jag kan locka med barnen ut. Kanske bara en promenad eller tom en picknick. Vi får väl se om de har tid för att vara med mamma. Annars är jag lika nöjd med att bara få vara hemma i mitt hem med mina hundar. Kärleken har beredskap imorgon så han kan jag varken räkna bort eller räkna med. C’est la vie!

Har du planer för helgen?

8 kommentarer

 1. Åhhh jaaa här har vi också plockat bort julen och jag älskar också att ändra om .
  Nu vill jag gå mot vår. Så skönt när julen är bortplockad men älskade när den var framme (konstigt) att det är samma goa känsla.
  Hoppas du får en fin helg nu vad du än väljer att hitta på. Kram

  • Det är konstigt att man kan bli lika glad i något när det plockas fram som när det plockas bort.
   Hoppas att din helg blir bra!
   Kram

 2. Visst är det mysigt när alla är lediga, men så skönt när man är tillbaka till vardagen och rutinerna. Samma med julen som är så mysig och känslan när man ställer allt i ordning efter julen och man får en slags frihets känsla
  Kram Kajsa

  • Precis så, en slags frihetskänsla!
   Ja jag gillar ju våra rutiner, jag mår bra i rutiner har jag insett. Det betyder dock inte att jag måste planera allt eller inte njuter av lediga dagar.
   Kram

 3. ja vi har också plockat bort julen och det är härligt, vardagsrutiner är alltid bra att trivas med och såg ut som spännande läsning att se fram emot

 4. Här är det bara granen som kvar och den ryker nu i helgen. Visst är det lite trist när allt ljus försvinner, men förändringen är alltid kul. Börjar redan längta till våren om jag ska vara ärlig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.