Sill i dill, sill i dill med julbord till

Nu, ja nu kan jag inte hålla på det längre. Nu är det dags för lite sillrecept! Jag älskar sill! När jag var liten och vi var i Småland hos mormor & morfar då åt jag och morfar sill tillsammans, till frukost! Hur gott som helst men mormor brukade kommentera att jag var ett annorlunda barn med mycket morfar i mig. *s*

Det här receptet har jag fått av min kära kollega Christina. Christina är en sådan där varm, god och härlig människa med båda fötterna på jorden. En rak och stark kvinna. Förutom att hon lagar sanslöst god mat så delar hon även med sig av sina sykunskaper och har just nu Vincents vinterjacka hemma hos sig för byte av dragkedja. Hon är en sådan där redig kvinna som är rustad för kriget. *s* Fina Christina.

Som nästan alla sillrecept jag kommer dela med mig så är Moströms sill löjligt enkel att göra.

Dagens recept blev något försenat p.g.a. underbara Så Mycket Bättre. Älskar’t

7 kommentarer

  1. Nu ska jag berätta för dig EmmaPemma! Att jag har faktiskt ett recept på senapssill i mina gömmor! Men jag äter den inte själv! Det får Niklas göra (men jag gör den inte så ofta) 😀

    • Då kanske jag skulle överraska lille Nicke med lite hemmagjord sill i år? Små burkar så ni inte får massa som står och blir gammalt.

  2. Moströms sill vann pris på 70-talet. Receptet stod i Husmoderns almenacka.
    Inte gjorde man riktigt så. Det har blivit förvrängt med tiden antar jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.