Solen skiner iaf

Mög, skit och allt annat man kan tänka sig. Ja ungefär så känns det idag. Det har sannerligen inte varit en rolig helg, jag fixar inte det här när vädret slår från regn, till kallt, till solsken. Det är ett mög att ha kroniska sjukdomar av alla slag! Att ha kroniska sjukdomar som påverkas av vädret är en historia helt för sig själv. Men men nog om mina sjukdomar och problem med vädret, solen har iaf skinit idag.

Helgen har varit lugn, förutom att göra pasta så har vi gjort ordning i kontoret. Eller vi och vi, jag har mest varit förpassad till att titta och lyfta någon kudde eller annat lätt. Kärleken har kånkat upp fåtöljen som vi hade i “sovrummet” till kontoret. Det blev SÅ bra. Nu har jag någonstans att krypa undan när jag vill sitta och läsa eller stänga in mig. Bara jag lyckas ta mig upp för trappan. Jag har även alla mina pysselsaker tillgängliga nu. Så himla skönt. Det kliar i fingrarna att måla en tavla. Vet inte vad jag ska måla ännu dock.

Det blev lite tomt när allt kom bort. Eller inte tomt utan luftigt, bättre flöde på energin i rummet. Jag fick flytta runt på lite blommor också. Jag har elefantöra-plantor typ överallt. Och är det inte elefantöra som tar sig så är det palettblad som växer som ogräs. Det är kul men också lite jobbigt för jag har inte plats till alla. Mina Monstera ska få flytta hem till min systerdotter. Lite synd är det men jag vill ha in ännu mera ljus i rummet och då kan jag inte ha så stora plantor. Att sätta ner dom på golvet is a big no no för då kommer hundarna försöka vattna dom.

Snart har jag ännu fler palettbladsplantor. Så är det någon som vill ha så kan ni hojta till. Jag vet dock inte hur man gör för att skicka dom så de överlever. Christel har skickat till mig och de överlevde så det går att skicka med vanlig post.

Jag önskar att jag hade haft fri tillgång till snittblommor men det har jag inte så därför smyckar jag med fejkblommor. Det syns att det är fejk men det får vara okej. Ingen risk att jag glömmer vattna dom iaf. haha

Nåja nu är snart denna dagen över, skönt! Vi har fått i oss middag, tack för att det finns soppor som man bara lätt kan värma! Lite kaffe och en liten fika som jag lovat barnen blir det allt innan jag tackar för mig och bäddar ner mig. Det blir nog både spikmatta, värmekudde och tyngdtäcke ikväll.

16 kommentarer

 1. Åh låter som mig har svår fibro som påverkas av vädret. Har mer ont i kroppen när det är kallt. Idag är värmedyna och massage min bästa vän. Hoppas att det kommer bli bättre för dig , och att vi snart får värme i detta land. Ha en så fin kväll det bara går.

  • Exakt så är det, fibromyalgi och Multipel Skleros och jag vet inte vilket som triggar vad men vädret triggar iaf värken. För mig är det inte kylan som är värst utan fukten och när det hoppar mellan olika väder.
   Värmedyna är perfekt, massagen not so much med akupunktur är fantastiskt.

 2. Alla verkar tycka att det är så enkelt med elefantöra, men hos mig verkar de inte trivas så bra. Det verkar som om de inte vill stå i direkt solljus i ett fönster, kan det stämma?
  Jag har också massor av palettblad nu i olika färger. Klippte ner ett par som jag tyckte var för stora, får se om de tar sig igen.
  Jag minns inte exakt hur jag skickade till dig, men tror att det bara var med fuktat papper om rötterna i en påse och sedan i en vadderad påse, eller?

  Lider med er alla som har kroniska sjukdomar! Blä!

  • Elefantöra trivs verkligen bra hos mig. Har ingen som står i direkt sol så det kanske är det. Sen får de inte vatten så ofta. Försöker komma ihåg att vattna mina blommor en gång i veckan men det blir nog snarare var annan eller tom var tredje. När bladen hänger på gullrankan eller på palettbladen så vet jag att jag glömt bort att vattna. haha Jag är verkligen inte bra på blommor.
   Jag har bara den färgen jag fick av dig men den är väldigt vacker.
   Jag kommer inte ihåg om den kom i vadderad påse men jag har för mig att du hade packat den i en uppblåst plastpåse. Glad blev jag iaf! Och det är den som jag har klippt ner nu, för andra gången. Jag klippte rätt så hårt denna gången för den var så spretig och gles. Får väl se hur det blir med den.

   Tack, det är ett helvete på jorden men man är iaf på jorden.

 3. Usch och fy för sådana dagar. Då låter det skönt att krypa upp i fåtöljen med en bra bok. Palettblad är verkligen fina, väldigt dekorativa hemma med färgerna. Hoppas du får en bättre dag i dag. Kram

 4. Usch jag tycker vädret är jobbigt jag också men har inga sjukdomar som gör det jobbigt, stackare… hoppas du håller ut! Härligt att växterna blommar för fullt, mina dör HEEEELA tiden. Dom trivs inte hos mig haha 🤭😥

  • Finns inte så mkt alternativ än att hålla ut och äta en massa medicin.
   Jag har sorterat bort alla blommor som inte överlever hos mig, såna tar jag inte hem igen. haha Så i princip inga blommande blommor.

 5. Spännande och kul att måla en tavla. Att få gå loss med kreativiteten och fantasin är härligt. hoppas att vi får se mästerverket när det hänger på väggen

  • Alltså jag är inget bra på att måla motiv men att kladda med färg kan också ge en fin tavla, har jag hört. haha
   Om det kommer upp på väggen så får ni se det.

  • Jag tycker att snittblommor är dyrt i förhållande till hur länge de står sig men jag måste säga att de jag köpte senast står sig riktigt bra.

 6. Ja, förstår att det är jobbigt att ha ont och måste förpassa sig till det. Men ändå härligt för er att få i ordning på kontoret och att maken fejat =D

 7. Fy vad jobbigt att få så ont! Kroniska sjukdomar är inget roligt alls. Kör också fejkblommor här hemma, skulle bli alldeles för dyrt med snittblommor 😅

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.