Somna med Henrik

Vi brukar ha Mix Megapol igång här hemma, särskilt på morgonen så vi kan lyssna på Gry Forsell med vänner. Gry Forsell är en av mina favoriter, har gillat henne sedan jag var tonåring. Gry är en av Sveriges vackraste kvinnor enligt mig. Men det är inte därför som hon har blivit min favorit utan för att jag tycker hon är grymt duktig på sitt jobb. Hon kan leda ett program så smidigt oavsett vem som är med och oavsett vad ämnet är. Sen är hon sjukt rolig också.

På Gry Forsell med vänner har Gry talat sig varm om podden Somna med Henrik. Hon har aldrig hört ett helt avsnitt för hon somnar innan avsnittet är klart. I julklapp hade hennes man Alex fixat så Henrik hade spelat in ett avsnitt endast för henne. Ett avsnitt som alltså inte finns med i podden. Snacka om perfekt julklapp.

Många av er som har barn (eller är betydligt yngre än mig) känner säkert igen Henrik som Stålhenrik. För mig är dock Henrik killen som reste tillbaka till 1300-talet och Kalmar slott. Salve hette programmet och jag tittade på det trots att jag var 20 år. Jag älskar ju historia så jag tyckte det var kul. Dessutom så var det på Sommarlovsmorgon och det har jag alltid ätit frukost till.

I podden pratar Henrik om allt och inget. På skånska säger vi ”bara flabben får glappa” dvs man har egentligen inte viktigt att säga man bara pratar på för att få prata. Henriks röst är mjuk och melodisk, sammetslen utan att vara sliskig. Jag tror att det är därför man somnar så gott. Det är som att vaggas till sömns.

Jag måste erkänna att jag inte trodde att det skulle funka. Men jag får säga som Gry, podden är suverän men jag har aldrig hört ett helt avsnitt. Haha

Så vill ni somna gott och snabbt så lyssna på ett avsnitt. Men starta aldrig på Henriks podd när ni är ute och kör!

Sov gott!

12 kommentarer

 1. Brukar lyssna på youtube och sömnhypnos då jag ska somna. Avsnitten är ca 30 minuter och har aldrig hört ett helt jag heller. Kanske ska lyssna på detta också, så jag kan ha svårt att slappna av.

  • När jag gick smärtrehab så fick jag en cd med sömnhypnos eller avkopplingsprogram var det nog mer. Det är något med att ha en behaglig röst som pratar stilla och dovt som gör att man somnar.
   Jag tar medicin som är muskelavslappnande men det hjälper inte, måste ändå ha något som gör att jag somnar.

   • Det är mysigt att lyssna på Henriks podd men Kvartsamtalspodden är inte mysig den är superrolig. Sen lyssnar jag även på En underbar podd och den kan både vara rolig och mysig.
    Vad lyssnar du på för poddar?

 2. Brukar inte lyssna på den morgonshowen. Här är det Roger och LAila som gäller. å därför får jag väl säga känner jag inte till somna med Henrik killen heller

  • Förr lyssnade jag på Rix FM men sen fick vi inte in den, vi bor tydligen i en svacka för vi kan inte ha TV via parabol heller vilket vi provade för många år sedan.
   Behöver du något att lyssna på när du somnar så kan jag varmt rekommendera somna med Henrik.

 3. Älskar också Gry och lyssnar ofta på morgonshowen. Dock har vi börjat lyssna på P3 på jobbet och fördelen där är ju att man slipper reklam och att det inte är precis samma låtar som spelas hela tiden. Tack för tipset – låter jättespännande och det ska jag testa, även om jag inte brukar ha svårt att somna. Mitt problem är att jag vaknar många gånger under natten…

  • Lyssnar du på Kvartsamtalspodden? Den är också jätterolig, bara gänget som sitter kvar och pratar om sånt de inte riktigt kan ta över radio. Skrattar rakt ut när jag lyssnar på den!
   Usch det är jobbigt, ett tag vaknade jag typ en gång varannan timme. Jag var ett vrak då.

 4. Lyssnar mest på Retro eller NRJ i bilen. Även om jag tycker Gry är häftig. På jobb blir det antingen rockkanalen eller en Australiensisk kanal eller gamla 70 80 tals låtar. Det är min kollega som styr vad vi lyssnar på, det brukar bli bra.
  Henrik han har jag missat, fast somna kan jag. Sambon sa igår att jag var jätteduktig på att sova ( på soffan). Hinner inte lyssna på poddradio fast det låter så trevligt.
  Kram Kajsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.