Sov gott, jag menar ät gott

Känner ni igen citatet? Hela dagen har jag känt mig precis lika trött som kattungarna och Duchess i Aristocats när de blev drogade av Edgar. Jag steg upp för att se till så att Affe kom till skolan, sen gick jag och la mig igen. Jag steg upp strax innan Kärleken kom hem vid 12 och sedan dess har jag suttit i fåtöljen.

Nja det var ju inte riktigt sant, jag orkade faktiskt gå en liten runda med hundarna idag. Jaja inte själv, Vicce följde med mig. Typisk skånsk vinter, några ynka plusgrader men känns kallare än -300. Som tur är så har jag finfina släktingar som virkar och och stickar till mig. Halsduken stickade syrran till mig för många år sedan och det är helt klart min favorit. Den är så där stor och gosig, går att vira flera varv runt halsen. Man kan liksom gömma sig i den. Mössan och torgvantarna har Becks virkat eller krokat eller vad det nu heter. Torgvantarna fick jag i julklapp i julas.

Men förutom att kisspauser med hundarna så gör jag inte så mycket mer. Har pratat med vänner i telefon en bra stund idag. Låter gamla avsnitt av Midsomer Murders rulla på. Läser lite bloggar, funderar en hel del och tycker det är rätt tråkigt faktiskt. Nu har givetvis halsen börjat göra ont också. Alltså jag känner mig så gnällig och tråkig.

Men för att pigga upp detta tråkiga inlägg så tänkte jag göra som Christel. En liten lista om våra sinnen som Christel hade hittat hos Malin.

Mina sinnen

Doft jag älskar – doften av bebis och doften av vitsippor. Och asfalt! Asfalt doftar gott. 🙂
Doft jag hatar
 – svett, gammal svett som sitter i kläder.

Smak jag älskar
 – Ljummen nykokt julskinka.
Smak jag hatar
 – Melon, huvvaligen vad jag avskyr den smaken. Blää

Ljud jag älskar – Barnskratt, skratt överlag och ljudet från en knastrande brasa
Ljud jag hatar
 – susandet jag har i öronen som aldrig tystnar. Ja och tickande klockor.

Känsla jag älskar – att lägga mig i renbäddad säng
Känsla jag hatar
 – hjälplöshet

Syn jag älskar – havet, året om så älskar jag att se havet.
Syn jag hatar
 – se min far gråta

14 kommentarer

 1. Ohh så fina liknelser och känslor och så peotiskt det blir också. Sista fick jag att bli rörd, det är det värsta för mig med <3

 2. Den där galna tröttheten alltså. Som jag känner igen det. Skulle kunna stå upp och sova. Listor är alltid bra att ta till då fantasin tryter. Är väldigt roligt att läsa dom också.

 3. Barnskratt och att krypa ner i en nybadad säng är verkligen speciellt. Rolig lista och första skinkskivan när den precis är griljerad är riktigt god.

  • Precis, det spelar ingen roll hur många lager man tar på sig man fryser ändå.
   Jag gillar vintern om det är snö och minusgrader men det är ju inte så ofta så i Skåne.
   Kram

 4. Härligt att krypa ner i sängen ju men jobbigt att vara sådär trött 🙄 har faktiskt inte hunnit pausa så mycket så tänkte passa på i helgen 😊

  • Ja det är riktigt jobbigt för det är en trötthet som inte går att sova bort, den är ihållande alltid.
   Glöm inte dina pauser, dom är viktiga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.