Tidig morgon och solsken

Idag var jag i Eslöv redan tjugo över sju. Alltså tjugo över sju på morgonen! Det är astidigt! Men det var det värt, faktiskt. En timme med Ylva och både kropp och knopp kändes mycket bättre. Akupunktur och Ylva is da shit!

Jag vet att man inte ska bära vitt innan Valborg men jag kände mig modig. Eller tja jag känner mig alltid modig när jag bör vitt. Haha

Träden vid stationen blommar så fint. Jag var tvungen att stanna och njuta lite trots att jag var på väg till tåget.

Solen har skinit hela dagen, från morgon till sena kvällen. Helt underbar! När jag kom hem så var det så varmt att jag bytte om till shorts och linne. Tittade över trädgården och mina ljusgula tulpaner snart blommar. Så fint.

Sen var det inte så mycket roligare idag. Åkte Höör runt för att få ut all min medicin, inget apotek hade allt så därför blev det så. Nåja jag har iaf fått ut all min medicin nu.

Hem och laga mat, prata med grabbarna och göra det tråkigaste som finns nämligen läxor. Jag avskyr bråka om läxläsning. Det är supersvårt att motivera dem till att plugga inför test och göra sina läxor.

Jag fattar att det är tråkigt, jag gillar inte heller geografi men det är ett måste. Och nej jag vet inte vad huvudstaden på Malta heter, jag har nog vetat det. Haha

Sid hade iaf en mysig kväll medan jag och Affe for runt i Europa för att leta huvudstäder och Vicce läste om surt och basiskt och vad dom har med blåbär och rödkål att göra. Jag var nog inte med på den NO-lektionen när jag gick i sjuan. Haha

Jag hoppas att ni har haft en bättre kväll än mig! Godnatt!

18 kommentarer

 1. ja, det har varit en fin dag. Jag började med att göra ett nytt land till potatis! ?? ja fick för ett tag sedan iden att utöka den öppna ytan på kollo. En bit gräsmatta fick stryka på foten. Potatisen blev satt och lite nya jordgubbsplantor kom också i jorden. I morgon blir det jobb i Eslöv.
  Ja ,en dag att vara nöjd med

 2. Vi lär oss kartan bättre och bättre, särskilt nu när vi rulla runt i Skåne. Åt Eslövs-hållet kommer vi faktiskt i helgen, vi ska till en verkstad i Staffanstorp och träffa en kompis från just Eslöv 🙂

  • Ja rullar man runt i Sverige så är det ju lättare att lära sig.
   Eslöv, det är inte långt bort från mig. Hoppas att ni hittar något kul att göra här i MellanSkåne!

 3. Skönt att vara iväg tidigt tycker jag. 🙂 Är ju morgonpigg. Jag är också pinsamt dålig på huvudstäder, och man borde vara mer allmänbildad än vad jag är. Men skolan var så tråkig.

 4. Ja solen strålar in här hemma också och balkongdörren står på vid gavel sedan länge. Jag njuter av vädret. Läxor kan ge en del gnissel om barnen inte själva tar tag i rutinen. Ibland tjatade även jag måste jag erkänna.

  • Läxläsning med två NPF-barn (dyslexi är NPF-diagnos) är en utmaning. Särskilt eftersom den ena “bara” ska bli yrkesmilitär och den andra ska bli youtuber. Och de anser att man inte behöver några bra betyg för det. Suck!

 5. Då gör jag fel hela året. Ha ha…
  Jag bär vitt året om och det livar alltid upp tycker jag. Skönt med en sådan bra start på dagen även om det blev tidig uppgång.

  • Ja jag bär också vitt hela året. Vitt är bra att matcha med starkare eller mörkare färger så det funkar året om.
   En bra start på dagen är alltid att föredra!

 6. Får man inte bära vitt innan Valborg? Haha, då har jag brutit den regeln många gånger 😂 Fy vad trist att behöva bråka om läxläsning, ser inte fram emot de kramperna framöver!

  • Ja jag bryter den regeln minst en gång varje vecka. haha
   Det är riktigt tråkigt att behöva bråka om läxläsningen men jag försöker hitta bra lösningen och oftast så funkar det, tror jag. haha

 7. Jag gick också på akupunktur för ett antal år sen, och jag tyckte att den fungerade mycket bättre än medicin – iallafall mot migrän.
  Tänk att träden blommar så fint hos dig! Här har vi inte ens fått löv på dom än.
  Det här med läxläsning är inget jag minns med värme. Det är väl ungefär lika roligt som att titta på färg som torkar😆

  • Det har jag inte ens tänkt på men jag har inte alls haft lika många migränanfall sedan jag började med akupunkturen. Ja för mig har akupunkturen väldigt många fördelar.
   Ja här är våren rätt långt kommen nu skulle jag vilja säga. Sverige är verkligen ett avlångt land!
   Hahaha det var en bra beskrivning på läxläsning!

 8. Har faktiskt inte hört talas om den regeln innan – brukar dock inte bära vitt nedtill åtminstone. Det är snyggt & fräscht med vita byxor men jag är kanske inte tillräckligt modig ännu 🙂

  • Jag älskar vita byxor, det är så snyggt till så mkt! Men det gäller att inte vara klumpig för man får lätt fläckar. Förvånande att jag ens äger vita byxor med tanke på hur klumpig jag kan vara. Nåja vitt är iaf väldigt enkelt att hålla vitt med lite Klorin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.