Tidig morgonpromenad

Jag tror att jag verkligen börjar bli gammal nu! Igår gick jag och la mig vid 22-tiden och sen vaknade jag av mig själv halv sju! Jag vägrade stiga upp! Halv sju är alldeles för tidigt en ledig lördagsmorgon. Men kroppen ville annat så det var bara att stiga upp.

Hundarna blev iaf lyckliga att vi kom ut tidigt. Eller ja alltså hundarna sover så länge vi sover så det var nog så att vi väckte dem genom att börja röra oss i köket.

Det var så vackert i skogen vid Möllan. Solen sken, fåglarna kvittrade, marken var täckt av vitsippor och dammen låg spegelblank. En lagom runda för hundarna och för mig som inte hade fått kaffe i mig.

Det här vädret lockar till utevistelse men idag är det tyvärr fokus på inomhus. Håll tummarna för att vi har lika härligt väder imorgon. Imorgon drar vi på Regementetsdag på Revinge och då vill vi inte ha regn.

Jag har gått här förbi men jag slås fortfarande av hur vackra detaljer här finns. Det är något speciellt med gamla bruksföremål.

I rabatterna står tulpanerna och mallar sig. Mer och mer börjar vakna till liv och visa upp sig. En aklejaplanta har löpt amok och försöker nog titulera sig buske. Jag älskar denna tiden på året när allt vaknar till liv. Undras om jag inte ska boka in ett besök på någon härlig trädgård typ en slottsträdgård. Mm får nog leta efter en ledig dag och en bra trädgård.

Nu ska vi hämta en soffa!

10 kommentarer

 1. Vi la om hela vårt program när vi såg att det är risk för regn imorrn. Så idag har vi cyklat runt Falsterbo och Skanör, imorrn ska vi fixa med husbilen. Hoppas vädergudarna är på er sida 🙂

  • Det regnade faktiskt på oss, hela två droppar såg jag landade på Vicces regnjacka. haha
   Det kunde varit lite varmare men det var helt okej väder. Tillräckligt bra väder för att JAS 39 Gripen skulle kunna visa upp sig.

 2. Ibland är det så, skönt ändå att starta dagen tidigt. Det har vi också gjort idag, bebis ville inte sova så fick gå upp innan 6 nu sover han och man själv är klarvaken haha 🥰

  • Om det är av egen vilja som man vaknar och stiger upp så är det helt okej men inte för att man tvingas upp för att man ska iväg eller man ska jobba. haha
   Bebisåren är jobbiga men jag tror att mina barn lärde sig väldigt tidigt att om inte mamma får sova så blir hon en häxa. Mina barn har alltid sovit hyfsat länge på morgonen.

 3. Här var det lite små molnigt igår och inte den sommar som det varit de senaste dagarna. Tror minsann jag också är gammal för jag vaknar också tidigt även om jag är uppe halva natten

  • Så det är åldern menar du, attans trodde att jag bara hade fått en förkärlek för morgnar. hahaha
   Tyvärr så har de lovat sämre väder nu men vi har inte så långt kvar till sommaren och den måste ju bli bra, så är det bara.

 4. Det är faktiskt riktigt härlig att börja dagen med en promenad tycker jag, den stora fördelen med hund så länge vädret är bra förstås! Älskar också att allt vaknar till liv nu.

  • Jag har absolut inte ngt problem med att starta dagen med en promenad, jag är bara inte van vid att morgonen börjar så tidigt. haha
   Det är helt underbart, var man än går eller åker så ser man naturen vakna till liv.

 5. Jag tycker det är gött o somna tidigt o fått en bra nattsömn för att sedan få en bra lång dag 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.