Ups

Jag lite huskurs tips till er. Jag är inte så glad för att trycka i mig värktabletter (biverkning av att ha en mor som är operationssjuksköterska och att ha en morfar som var så sjuk att hans förstafrukost varje morgon bestod av ett kilo mediciner och andra frukosten av stekt ägg och sill). I.o.m. det så provar jag helst andra saker först innan jag tar en tablett. T.ex. nu när jag har haft så galet ont i halsen så har jag druckit varm hyllesaft a.k.a. flädersaft (tack mor!) och det är få saker som är så lenande som varm hyllesaft. Gott också.

I natt vaknade jag vid två-tiden och kunde inte riktigt somna om. Jag hade galet ont i örat och det knakade och sprakade mest hela tiden. Vid fyra-tiden gav jag upp och gick ner till soffan. Jag tog en flaska (ta inte en PET-flaska för dom klarar inte värmen, tydligen…) och hällde på kokande vatten (vattenkokare är bara så bra!). Virade in flaskan i en handduk och la örat till. Ahhhh Det är så skönt, den värmen är ljuvlig för ett smärtande öra.

Idag har mina underbara föräldrar tagit barnen hela dagen. Jag har legat i soffan hela tiden, lite snarkande, lite tv-tittande och en del WordFeud-spelande. Så ringde kärleken hem på sin lunch för att höra hur det var med gnällspiken och han beordrade gnällspiken att ringa till Vårdcentralen, vilket jag givetvis inte gjorde. Haha Jag ringde till lilla mor och hon beordrade lillan att ringa till 1177.se, vilket jag gjorde. Gunilla på 1177.se beordrade mig att ringa till Vårdcentralen på direkten, så jag kunde ju lika gärna lyssnat på sambon direkt. Haha Läkaren på Vårdcentralen ville inte träffa mig men beordrade mig att tugga tuggummi “så skiten rinner ut”. Så nu sitter jag här och låter käftarna jobba som attans. Tuggummi på recept… Det var nytt för mig. Haha

Men hörreni, 1177.se – vilket grej! Jag brukar ju vända mig till min egna lilla sjukvårdsupplysning (mor och systrar) men jag tror att jag ska byta ut dom nu. Haha

6 kommentarer

    • Läkaren ville se om öroninflammationen kunde läka av sig själv. Kan man slippa antibiotika så ska man vara glad. När käkarna öppnas och stängs jobbar man ut vätskan som finns i örat dvs få ut varet och bakterierna, därav tuggummi.

  1. Oj. Den läkaren låter som min värsta mardröm. Undrar om han ordinerar tuggummi för allt möjligt. I så fall måste jag låsa fönster och dörrar, stänga ventilerna, ladda frysen för jag lär aldrig mer kunna gå ut.

    • *asg* Åh härliga Annika vad du får mig att skratta. Inte riktigt schysst med tanke på vilken hosta jag har men tack, jag behövde få skratta högt och mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.