Välfärdslyx

Kramar till alla där ute som har råd med en varm jacka, har tak över huvudet och som inte klagar på kylan. Ännu fler värmande kramar till dom som hade behövt en varm jacka och tak över huvudet. Tveka inte på att ge dom som behöver hjälp!
Så skrev min kloka kusin igår på FB. De orden satt där dom skulle. Jag har klagat på att jag har frusit om mina fötter för jag har inte köpt några vinterskor i vinter. Ja men jag har ju råd att köpa mig ett par iaf. Jag har klagat på att jag har frusit om benen men jag har ju valt att inte ta på mig mina termobyxor.
Jag menar inte att man (jag) måste sluta klaga för att det alltid finns någon som har det värre men att tänka över vad man klagar på kan nog få en till att inse att man (jag) har det väldigt bra.

En sak som slår mig är, vilken enorm välfärdslyx vi har. Jag har mer än en vinterjacka, barnen har mer än ett vinterställ, barnen har så mycket leksaker att dom aldrig kan leka med allt samtidigt men framförallt så har vi alltid mat i kylskåpet. För mig är det välfärdslyx att ha kylskåpet fullt med mat och inte behöva tänka på att hoppa över några måltider så där blir mat till barnen.

20120204-103355.jpg

Idag går mina tankar till alla de som inte har den lyxen jag och min familj har.

4 kommentarer

    • Ordning? Har inte alla det? Jag vet att jag är lite knäpp i vanliga fall med att allt har sin plats men i kylen har väl alla det så eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.