Världens enklaste frallor

Jag fick ett recept skickat till mig på vad som tydligen är världens enklaste frallor. Och ja de var väldigt enkla att göra.

Receptet är från Maria Gergi som JennyPenny skickade till mig på Instagram. Degen vilar i kylskåpet under natten och sen på morgonen bakar man ut dom. Så tekniskt sett kan du ha nybakade frallor en halvtimme efter du stigit upp. Jag skriver tekniskt sett för jag fattar inte hur man kan stiga upp och direkt orka gör något. Jag kan stiga upp tidigt eller sent men oavsett när jag stiger upp vill jag ta det lugnt först en stund.

Världens enklaste frallor

Börja kvällen innan du ska baka ut frallorna. Eller ja minst 8 timmar innan du tänkt baka ut dem iaf. Frallorna består av endast 5 ingredienser, ingredienser som jag tror att de allra flesta av oss har hemma.

25 gram färsk jäst (jag hade bara torrjäst)

5 dl vatten

2 tsk salt

2 msk olivolja (jag hade bara rapsolja)

11 dl vetemjöl

Rör ihop ingredienserna väl, använder du färsk jäst så låt den först lösas upp i vattnet innan du tillsätter resten. När allt är ihop rört till en kladdig men slät deg så sätter du lock på bunken och sätter in den i kylskåpet.

På morgonen startar du ugnen på 225° (använder du varmluft så sätt ugnen på 200°). Häll mjöl på bänken och skrapa ut degen ur bunken rakt på mjölet. Forma degen till en rektangel, dela den på längden och sedan tre gånger på tvären så du får ut 8 frallor. Om du vill kan du lägga topping på frallorna tex vallmofrö eller ost. Eller så gör du som Maria säger i klippet och strör över lite mjöl bara, det gjorde jag. Lägg över frallorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda frallorna i 15-20 minuter i mitten av ugnen.

Därefter har du mättande, frasiga och nybakade frallor att servera till frukosten. Supergott!

6 kommentarer

  1. Men så gott det lät. Sådana tips tas tacksamt emot 🙂 Kan ju vara trevligt någon helgmorgon att överraska mannen med. Jag är i och för sig som du på morgonen, behöver en stund att vakna. Sen är jag mer morgonpigg än mannen så jag kan ha ett par timmar egentid här hemma innan han vaknar.

    • Just eftersom jag är som jag är på morgnarna så tycker jag det är bra att ha degen klar i kylskåpet så jag inte behöver klödda med det direkt på morgonen. Ett moment mindre iaf.
      Grabbarna kan sova till middag så jag har flera timmars egentid även om de är hos mig. Haha

  2. Vet du, vi är lika där att oavsett när jag går upp så vill jag ta det lugnt. Skulle aldrig ställa mig och baka det första jag gör. Jag är inte morgonpigg 😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.