Vi har ätit gott

Månaden må ha försvunnit men vi har iaf ätit gott! Ja mer än glass alltså. Haha

Vi bjöds på Langos hemma hos Becks med familj. Mattias gör god deg och är bra på att få langosen lagom stora och lagom tjocka. Sen gör Becks en vitlökssås som är galet god och nog skrämmer bort alla vampyrer genom alla filmhistoria. Haha

Affe önskade sig kebab men riktig kebab och inte äcklig. Ehhh okej. Jag tror att han syftade på första gången jag provade att göra gyros hemma för det blev inte så bra. Denna gången hittade jag dock ”riktig” kebab att göra hemma. Det blev riktigt gott och fick högsta betyg av Affe.

Smak av barndom

När det är så varmt som vi har haft och fortfarande har i Skåne så har jag svårt för varm mat. Därför älskar jag sallader av olika slag. Affe gillar inte pastasallad men äter det under protest. Men så kom jag på att min mor brukade göra sallad med ris istället för pasta. Så jag pratade med Affe och han var villig att testa det utan suckar.

Till rissallad (varför säger man inte det när man säger pastasallad?) ville jag ha den dressingen som mor alltid gjorde när jag var liten. Hmm hur gjorde hon den då? Efter ett samtal med lille moren så var jag djupt chockad över hur enkel sen var att göra. Lika delar créme fraîche (eller gräddfil) och chilisås sen en skvätt ketchup i. Vill man ha den mildare drar man ner på chilisåsen och vill man då ha den starkare så ökar man chilisåsen. Snacka om enkelt recept!

Rissalladen fick ett okej av Affe så hädanefter blir det rissallad här hemma istället. Dressingen fick godkänt av hela familjen och ett wow av mig. Mitt wow kom ifrån att så fort jag smakade den så sköljdes jag över med minnen från barndomen. Minnen som jag hade glömt eller inte glömt men som jag iaf inte hade tänkt på, på väldigt länge. Under hela 80-talet så serverades denna dressingen under alla somrarna oavsett om det var hemma, hos vänner eller iväg på läger. Tänk vad smaker och dofter kan locka fram ur minnet. Häftigt!

Vi har druckit gott också

Vi har inte bara ätit gott utan vi har även druckit gott men även druckit mindre gott. Hittepå-drinkar kan bli riktigt bra men också inte fullt så bra. Haha

Mest har det dock blivit vin. Det är enkelt och gott. Dessutom så fick jag tag i en nyhet som är ett sött vin med smak av persika. Ja ni förstår ju att jag var tvungen att testa det. Som grabbarna säger, du och din periskosmak.

Vad som dock inte var gott var Islatte Peach Perfect som är en sommarnyhet hos Espresso House. En islatte Peach Perfect består av espresso, ripplad kolasås, kall mjölk och persikosyrup. Och ja mina vänner det var precis så äckligt som det låter. Men jag var ju tvungen att prova. Vem som har kommit på denna förskräckliga kombo vet jag inte men hen är inte min kompis. Att fördärva två så goda saker på det viset. Nä huvva, den kan jag verkligen inte rekommendera. Men självklart kommer jag även prova Ischai Peach Perfect. Haha

Silltårta och jordgubbar

Idag ska vi dock äta något som jag vet är gott för idag blir det silltårta som min NellisPellis har gjort. Och jordgubbar har jag provsmakat eller jag menar köpt. Haha

En riktigt glad midsommar till er alla!

Glöm inte bort att vara rädda om er och alla andra midsommarfirare!

11 kommentarer

  1. Gjorde ofta sallad med ris istället för pasta förr. Minns då jag jobbade på ett boende och vi hade ofta med oss det ut. Konstiga smakkombinationer är inte riktigt min grej. Tack, men nej tack, Tänker på kaffet alltså

  2. Helt rätt säger jag när man njuter och unnar sig av allt livet har att ge.

    Sill har jag alltid tyckt doftat gott men där har det stannat för mig. Jag har så svårt för rått och tänker att skulle jag få feeling en vacker dag då är det väl så.

    God fortsättning på midsommarhelgen

    • Jag älskar sill och igår åt jag en magiskt god silltårta.
      Jag vet inte om sill räknas som rått eftersom det är inlagt men jag förstår vad du menar.
      Det är ju det som är så bra, vill man testa ja då får man det men vill man inte så måste man inte.

      God fortsättning till dig med

  3. Ja ca kan tänka mig att ni har varmt i Skåne. Kul o variera o testa sej fram med båda mat och dryck. Bubbel såg väldigt lockande ut 😍

    Glad midsommar 🌸

    • Ja vi har det riktigt varmt och gott. Än så länge är det dock inte så varmt att det är svårt att sova, tack och lov.

      Bubblet är väldigt gott om man gillar sött bubbel.
      Glad fortsatt midsommar

  4. En del nyheter på E.H är inga höjdare, just denna har jag inte hunnit testa ännu så det återstår att se vad jag tycker om den.. Silltårta har jag aldrig prövat, äter bara 1 sorts sill så det är en av de få saker som jag nog kommer vara tveksam till att smaka på..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.