Vilken dag är det idag?

Vilken dag är det idag? Vi har gått in i semestermode och vet inte riktigt vilken dag det är eller så utgår vi från att alla andra också har semester. Det här med att Kärleken har en vecka med föräldraledighet är inte alls dumt. Vi kom hem från campingen i måndags och idag bär det av igen. Denna gången ska vi till Skånes Hawaii. Låter inte dumt va? Vi har aldrig varit där förr men vi har blivit inbjudna till midsommarfirande av vänner och det ska bli riktigt kul. Min fd kollega från ÖD kommer också dit och min gamla klasskompis från gymnasiet ska också fira midsommar där. Hur kul som helst!
vilken dag är det idag vilken dag är det idag vilken dag är det idag vilken dag är det idag vilken dag är det idag vilken dag är det idag

Jag njuter så av min lilla trädgård! Det blommar och växer mest hela tiden. Helt underbart! Igår räddade jag en humla ur poolen, det var minsann inte så lätt att få över den till insektsbadet som jag har gjort men när den väl kom dit så torkade den snabbt i solen. Har ni ett insektsbad i trädgården? Det är superenkelt att göra, vackert att titta på och superviktigt för våra insekter som sliter för att våra trädgårdar ska kunna växa och må bra.
vilken dag är det idag vilken dag är det idag vilken dag är det idag vilken dag är det idag

Gräsmattan är fylld av vackra små tusenskönor, ogräs säger några men inte jag för jag tycker det är en vacker liten blomma. Min första tatuering skulle ju vara en tusensköna. Det gick inte att göra tatueringen så liten som en tusensköna ska vara för då hade det bara flutit ihop och blivit en klump, så jag har en tusensköna som är lite mindre än vad en prästkrage är. Farfar tyckte också väldigt mycket om tusenskönor eller Pytteljus som farfar kallade dom.
vilken dag är det idag vilken dag är det idag vilken dag är det idag

Mittemot vårt hus ligger parkeringen eller ja grusplätten som är parkeringen som kommunen glömde. Jag älskar den och är väldigt glad för att kommunen har glömt den! Det gröna runt parkeringen är en skön blandning av gran, lövträd, nypon, ogräs, hallon och nästa år även lupiner (hoppas jag). Det är många gånger som jag går till parkringen för att botanisera, t.ex. så har jag plockat vårblommor till ett kalas, fotat massageljus och hittat material till diverse DIY-projekt. Jag älskar det!
vilken dag är det idag

Där står också äppelträdet som jag älskar. Det växer massvis med äpple på trädet men aldrig att vi har kunnat äta ett då de blir dåliga innan de blir färdiga. Ifjor beskar jag trädet (det täckte infarten till parkeringen så något var tvunget att göras) och i år hoppas jag på att vi ska kunna skörda några äpple. Tänk vad underbart det hade varit! Jag saknar att ha äpple i trädgården som jag kan plocka när jag känner för att göra äppelmos eller baka en äppelpaj. Vad tror ni, tror ni det är någon chans att trädet ger mig frukt?

1 kommentar

  1. Hej fina du!
    Jag är tillbaka i Blogglandia, äntligen! 🙂
    Mysigt med midsommarfirande, för oss blir det rätt lugnt med mor- och farföräldrar. Håller tummarna att du får äpplen på trädet!
    Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.