Vilken helg det blev

Helgen blev inte alls som jag hade tänkt mig! Men helgen blev bra! Det var planerat att inte göra något alls mer än 5 årskalas utomhus idag. Vet inte riktigt vad som flög i mig i lördags men jag fick iaf bakat tekakor och bröd.

I fredags köpte jag penséer, de står fortfarande i sina plastbyttor. Jag har inte haft en chans att plantera de. Nåja det kommer en dag imorgon också. Har ni gjort vårfint i trädgården?

Det blev kanske en bunte påskliljor också, vin har det också blivit i helgen, grillat har vi också gjort, ja vi har gjort en hel del i helgen.

Till kvällsmaten blev det fransk omelett med tonfiskstuvning. Eller fransk omelett heter den enligt mors recept men om jag googlar på fransk omelett så stämmer det inte alls överens. Det är kanske en fransk omelett i botten? Nå ja det är iaf en ugnsbakad omelett med stuvning ovanpå. Det är jättegott, vi åt ofta det när jag var liten. Till detta hade vi sallad och mitt hembakade bröd. Perfekt kvällsmat.

Recept på Bibbi Isas franska omelett med stuvning


Omelett
3 ägg
3 tsk vetemjöl
1/2 tsk salt
4 dl mjölk

Stuvning
50 gram smör
1 dl vetemjöl
4-5 dl mjölk
salt
peppar
tonfisk/musslor/räkor eller vad nu du vill smaksätta stuvningen med.

Omeletten rörs noga ihop och sedan hälls den i en ugnsfast form och skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
Stuvningen rörs ihopa och sen hälls den över omeletten och sen ska alltihopa in i ugnen igen i 10-25 min.
Klart och färdigt att servera.

Eftersom jag hade varit ute i kallt väder i två timmar så kunde jag inte sitta stilla. Varför? Jo för då hade min kropp blivit stel som en pinne, det var alltså självbevarelsedrift att göra något. Att vara i rörelse är helt klart bättre för då känner jag inte värken på samma sätt som om jag hade satt mig i soffan. Sen hade jag lovat Vicce att vi skulle baka kanelbullar och även om han vet att allt hänger på hur jag mår så ville jag inte göra honom besviken.

Efter allt kalasande, bakande och matlagande så spelade vi två spel med barnen (återigen för att inte sacka ihop i soffan) och nu ja nu har jag haft soffläge medan jag bloggade så nu väntar sängen. Ska bara se om jag kan ta mig upp för trappan.

Sov gott hörre ni!

20 kommentarer

 1. Vilken härlig helg det blev för er. Kalas är alltid så roligt och i den åldern uppskattas det så mycket. Grillat är ju så galet gott,

 2. Jag älskar tekakor men har aldrig bakat det, tror jag! En tekaka med ost på är ju sjukt gott. Nej, här har det inte blivit något fint i trädgården ännu, vi väntar till de blir lite varmare för då ska vi slänga gamla växthuset och bygga upp det nya och fixa och dona =)

  • Oh va kul med nytt växthus! Jag hade ett växthus förr men jag sålde det. Det blev för mycket jobb iom att jag har fibromyalgi och nu har jag även MS så jag är rätt nöjd med att jag sålde det. Men visst saknar jag det.
   Tekakor är supergott, särskilt när de är nybakade.

 3. Mamma bakade mycket tekakor när jag va mindre och jag älskar det men själv har jag inte bakat det men funderar på att baka bröd själv och inte köpa 😊. Låter som du och din familj hade en mysig helg 😊

  • Vi hade en mysig helg.
   Tekakor är inget som vi har ätit hemma direkt men när jag började jobba på SKV i Malmö så låg det ett Tebaksbageri på andra sidan gatan. Nomnomnom
   Att baka bröd är dubbel glädje, både när man bakar det och när man äter det.

 4. Vilken helg du haft! Åh så gott med hembakade tekakor, det var längesen jag åt det 😊
  Jag har börjat fixa lite i trädgården men inte planterat några vårblommor 😊

  • Jag har aldrig bakat tekakor för men de blev jättegoda! Jag kommer definitivt baka de fler gånger.
   Idag planterade jag penséer och en ranunkel.

 5. Hembakat bröd är ju så gott och det låter som en hur mysig helg som helst. Här var det och blev det en lugn helg. Omeletten lät riktigt god 😍

  • Ja det är gott med hembakat bröd. Ja helgen blev mysig.
   En lugn helg är inte fel det heller.
   Den är jättegod! Prova göra den!

 6. Vilken härlig helg ni haft.
  Omelett är riktigt gott och med hembakt bröd blir det så klart ännu bättre.
  Skönt när man hinner med mycket på helgen ❤

  • Ja det blev en härlig helg!
   Omelett är gott men jag glömmer bort att göra det.
   Det är väldigt ovanligt att jag orkar göra något på helgerna så det blev dubbel lycka.

 7. Oj, vilken fullspäcka helt! Underbart att ha hembakat i frysen! Har börjat baka frallor som barnen tar fram till frukost. Lite lyxigt och såå gott!
  Har inte fixat fint i trädgården ännu, varken hemma eller i sommarhuset. Men ska åka och köpa lite blommor till sommarhuset denna veckan så att det blir några krukor iaf. Nästa vecka får det fixas lite på hemmaplan om vädret tillåter.

  • Ja det blev en fullspäckad helg, oplanerat fullspäckad. haha
   Oh va gott med frallor till frukost! Jag får nog också baka lite frallor och frysa in.
   Jag har väldigt liten trädgård så det är inte så mkt att rensa men nu är det iaf gjort har en rabatt till att fixa men det är min “skrotrabatt” så den är inte så viktig.
   Idag planterade jag lite penséer och en ranunkel så nu är det lite finare kring huset iaf.

  • Grillat är godast, heter det ju.
   Så mysigt när kolonin öppnar igen.
   Tulpaner är lika vackra i rabatten som i en vas. Kanske vackrare i vad kanske.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.