Adventskalendrarna

Jag har ju glömt visa er adventskalendrarna som jag gjorde till pojkarna. Vi hade lite olika åsikter och tankar om hur tvättklämmorna skulle fästas så det slutade med en kompromiss på fri hand.

20121202-232528.jpg
Jag är nöjd även om längden blev olika. Det behöver ju faktiskt inte alltid vara exakt likadant. Lika många påsar, lika många paket och det är det som räknas.
Jag tror detta kan vara bra adventskalendrar i många år framåt.
För er som suckar över att jag pysslat, över att barnen får paket varje dag – ja hur och varför ni suckar är ointressant för alla gör som dom finner rätt för just sig. Vi för vidare en tradition som vi båda har uppskattat som barn.
Fina Fru Stjernholm har gjort adventskalendrar till sina godingar av avfallspåsar, en påse till varje helg och en gemensam till julafton. En lysande idé! Fridalalalala med sina 11-åringar och familjens alla aktiviteter har valt en riktig mysig variant av adventskalender – familjestund! Igår hade dom familjemys i soffan och tittade på IceAge4. En härlig idé i en familj med olika tider.

Ja alla gör som dom vill ha det. Som barn hade jag aldrig chokladkalender så det köpte jag till mig själv som jultokig singel.

7 kommentarer

 1. JA, vi behöver verkligen familjetid, men barnen vill inte riktigt förstå det, och igå kunde vi kanske gjort det annorlunda med tanke på snön, men det är svårt att ändra när man bestämt något innan man vet vädret..

 2. Du hann! Vad fint det blev! Nu vill man ju dit o klämma o gissa vad det är i ; ) !

  Men vem orkar gnälla om att du pysslar!? Fattar inte sånt. Det är samma med de som har ont av att jag hinner virka o gjuta. Virkar när mannen tittar på TV och gjuter på helgerna när han är med barnen. Vi har det ändå fint o trevligt hemma…

  Härliga snöbilder!! Nu vill jag ploppa ut bebisen så jag får på mina vinterbyxor!!

  • En del suckar för att dom önskar att dom också hade pysslat och tyvärr så suckar en del och tycker att jag försöker vara en “perfekt mamma”. Jag orkar inte bry mig, jag gör det för att det är kul. Pysslar nästan bara vid jul för det är då jag tycker om det.

   Bebis! Åhhh nu drog det allt lite i bebusnerverna. När är det dags? Hoppas att du mår bra!
   Kram

   • Man får försöka o inte bry sig utan vara glad för att man själv har det bra! Eller hur! Mår du bra av att pyssla – gör det! Rätt skönt och energigivande när man sitter med siffrror mm hela dagarna.

    Enligt sista mens var det dags den 27e och enligt UL imorgon. Så jag hoppas det är snart! Ska på tillväxtultraljud på onsdag så inte denna blir lika stor som Albin. Sen får vi se…. Mår iallafall bra!

 3. Hittade min gamla julkalender i förrådet, den som mor gjorde åt oss när vi var små 🙂 Har inte hjärta att slänga den. Den innehåller så många minnen, så många förväntningar, så mkt glädje och doftar fortfarande JUL!

  (Far snickrade ihop en låååång fyrkantig “tub” som precis var skapad för att innehålla 24 stora tändsticksaskar som mor klätt med rött, glansigt papper. Framme på själva lådan hade hon klippt ut siffrorna och klistrat på. Om presenten var för stor för tändsticksasken låg det en lapp “titta under sängen” eller ngt sådant. Snacka om att pyssla för sina barn!! <3 )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.