Änglarna skakar sina täcken

Änglarna skakar sina täcken när det snöar, så sa en kollega till mig. Då tyckte jag att det var rätt tramsigt, att det snöar har inget med änglar eller tro att göra utan med hur vår fantastiska planet fungerar. Nu har jag blivit äldre och nu tyckte jag att uttrycket är rätt så kärt. När snöflingorna dalar ner så sakta och fint som de gjort nu i veckan så tycker jag om att måla upp en bild i huvudet hur änglarna bäddar rent och att änglarna skakar sina täcken.
Änglarna skakar sina täcken

Änglarna har skakat flitigt på sin täcken nu för hela Höör är täckt av en halvmeter snö. Det är vackert, det är kul och det ljusare upp. Ja jag gnäller då inte! Den sista tiden har det varit 50 nyanser av grått när man tittat ut genom fönstret, oavsett tidpunkt på dagen. Urtråkigt!

Änglarna skakar sina täcken Änglarna skakar sina täcken

Snöflinga dala fritt,
Marken tar emot dig som en välkommen filt.
Snöflinga dala och samla dig med dina vänner,
Barnen jublar och kastar sig ut för att omfamnas av dig.
Snöflinga dala sakta och låt oss njuta av din dans.

Hemma väntar mina älskade på att min arbetsdag ska ta slut och att helgen ska börja. En helg som förhoppningsvis kommer innehålla pulkaåkning, snöbollskrig och många skratt. Vi har en ganska tuff tid framför oss nu, Vincent ska nu utsättas för laktos alltså bombas med laktos. Den stackare kommer ha så ont i magen. Inget lätt att göra mot sitt barn även om vi vet att det för att kunna få ett svar. Men än är det några timmar kvar innan helgen kan börja så jobba på kära vänner så kan vi snart känna de lätta stegen som styr mot två lediga dagar och vi kan hoppas på att änglarna skakar sina täcken ända tills sportlovet är förbi i hela Sverige!

2 kommentarer

  1. Så vackra bilder du bjuder på. Och vilken fin tanke, det där med änglarna. Det gillade jag.
    Här har de faktiskt också kommit snö nu. Efter en väldigt grå period. Så jag hoppas att jag kan fota lite i helgen. De är ju så vackert med snö.
    Kram och trevlig helg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.