Att ha det bra

20131007-164028.jpg

20131007-164017.jpg

Någon som kan tänkas veta vad detta är för roligt träd?

Jag vill ha större hus. Jag vill ha mer kläder. Jag vill ha ett växthus. Jag vill ha ny husvagn. Jag vill ha mängder med skor. Jag vill jag vill jag vill. Känns det igen? Idag har jag en klump i magen när jag tänker på mitt beteende. Jag önskar mig mycket men glömmer vara tacksam för det jag har. Just nu befinner sig mina föräldrar i Litauen för att besöka ett barnhem. I ett år (tror jag det är) har mor och hennes vänner stickat olika plagg till barnen på barnhemmet. Nu är de några stycken som åkt ner för att lämna över kläderna. När jag hörde detta så samlade jag ihop en svart sopsäck med barnens gamla kläder, mor fick inte plats med allt men en fylld resväska blev det iaf. Det är sånt här våra pengar och vår tid borde gå till! Inte dyra handväskor och restaurangbesök utan barnhemsbesök! Jag är så stolt över vad mina föräldrar gör för jag hade inte klarat av att besöka ett barnhem. Det hade gjort för ont i hjärta och själ att behöva lämna kvar barnen och åka hem till mitt överflöd.
Jag måste hitta ett sätt att engagera mig utan att gå under emotionellt.
Nästa gång ni kastar något ni inte vill ha – skänk det till någon mer behövande!

4 kommentarer

  1. Jag är med i och stödjer svenska hästars värn bla , mitt hjärta ömmar för djuren .man måste hitta det som känns bra för en själv ….

  2. Vi skänker massvis av saker till en second hand butik här i stan där det sen säljs och allt överskott går till olika humanitära projekt både här i närområdet och utomlands. Handlar där ofta med för att stödja. Känns bra att veta att det hjälper utan att som du säger själv bli för emotionellt involverad för det fixar inte jag heller. Kram

  3. Det är inte klokt vad mycket habegär man kan ha emellanåt, för att sen få sig en tankeställare om vad som egentligen betyder något. Jag försöker också skänka iväg det som går att använda efter att barnen haft det.

    Kram bästa du

  4. Jag hade inte kunnat åka med mor och far (även om jag vill) för jag hade inte kunnat lämna alla ungarna, jag hade tagit med mig alla hem…
    Att skänka till behövande innebär inte att det måste vara till utlandet. Vi har många behövande här i vår närhet. Släng inte vinterjackan för att den använts för många vintrar, lämna den till någon av alla hemlösa som tyvärr finns precis överallt. Allt för mycket fullt användbart slängs…
    ❤ det gör faktiskt gott för nattsömnen att ha kunnat glädja någon som behöver det jag ratat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.