Nu blir det stora bakdagen här. Grabbarna fick vars en kavel i adventspaket idag så nu är dom förväntansfulla. Kärleken gjorde degen igår och jag är förvånad, han har inte ätit upp all degen än. Haha
Själv ska jag försöka mig på Emmas lussekatter. Jag är inget bra på lussekatter och det är inte något jag är uppväxt med men skam den som ger sig. Emma hävdar att hennes lussekatter ärheavenly och Mickes fru (som enligt Micke är världsbäst på lussekatter) har gett mig tipset att aldrig ta så mycket mjöl som det står i receptet – det ska vara kladdigt att göra lussekatter. Vi får väl se vilket humör jag är på i eftermiddag. Höhö
Nu angriper jag jästen!
Tänk om jag hade varit lika duktig som min fina Jenny-Penny på att göra pepparkakshus!
Vill också vara bra på pepparkakshus, men blir lika besviken varje år på glasyren! Gud, va svårt det är!
Du får fråga experten Jenny. 🙂 Hon & hennes pappa gör varje år pepparkakshus tillsammans. Jenny ritar sina egna hus. Hon är så duktig!
alltså själva byggandet är inte problemet här.. Det är utsmyckningarna..
*fnissar* Ska vi göra ett ihop? Jag tvivlar på själva byggandet men dekoren är jag ju van vid efter allt tårtande 😛
Vi får inte ens ihop ett hus om vi så använder limpistol. Hahahaha
Ah, min stökiga köksbild! Inte meningen att omvärlden skulle få se den, haha!
Och detta är ju bara ett fusk-hus, sånt man köper o sätter ihop. Snart ska jag baka eget! 🙂
Hur gör du glasyren? Med eller utan äggvita?
Vi gjorde på 3 dl florsocker, en äggvita och ett par droppar ättika.
4 dl florsocker som jag siktar, en äggvita (inte för stort ägg) och 1 msk citronsaft alt vinäger/ättika. Rör väl. Det ska kännas ganska så hårt/fast när man rör på slutet. Om ägget är stort så blir det lite för löst, men ta då i lite mer florsocker.
Man kan oxå ta en genväg och köpa några tuber med färdig kristyr.
Vissa dekorerar delarna innan man sätter ihop dem, men det har jag aldrig gjort. Jag tycker det rinner snyggt när man spritsar ut det på det monterade huset.